От х:

Днес в x:

Публикуваха нова версия на доклада на Мълър

Държавният департамент по правосъдие на САЩ публикува нова версия на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за разследването на руска намеса на президентските избори в Съединените щати през 2016 г., съобщи "Спутник", цитирайки портала BuzzFееd. Новото издание обяснява защо част от информацията липсва във версията от април.

От медията съобщават, че последната версия на документа не съдържа нови детайли, но уточнява, че една част от информацията е била пропусната в априлското издание, тъй като е било възможно да "разкрие техники и процедури на разследването", докато друга е била премълчана от съображения за държавна сигурност.

Посочва се още, че Департаментът по правосъдие е публикувал новата версия на доклада в отговор на обвиненията, че документът нарушава Закона за свобода на информацията.

Отношенията между САЩ и Русия се влошиха значително, след като Вашингтон посочи, че е имало намеса от страна на Москва в президентските избори през 2016 г.

На 18 април Департаментът по правосъдие на САЩ публикува финалния доклад за разследването на Мълър за споразумение между настоящия американски президент Доналд Тръмп и Русия и за намеса на Москва в изборите.

Въпреки че Мълър не откри доказателства за връзка между руски представители и кампанията на Тръмп, специалният прокурор заяви, че Москва е опитала да повлияе на избора на президент.

От своя страна говорителят на Кремъл Дмитри Песков отсече, че в доклада на Мълър няма никакви доказателства в подкрепа на обвиненията, че Русия се е намесила в изборния процес в САЩ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини