От х:

Днес в x:

“Борислав” разгроми “Асеновец” с 8:0

Отборът на “Борислав” размаза с 8:0 тима на “Асеновец” и постигна най-голямата си победа във “В” група от създаването й в настоящия формат през 1981 година. С хеттрик се отличи Венци Гюзелев, два пъти се разписа Ангел Здравчев, а по един гол вкараха Мартин Здравчев, Васил Колев и Шабан Османов.
Головата фиеста започна в 12-ата минута, когато Васил Колев нахлу в наказателното поле и бе подсечен от защитник на гостите, а реферът Васил Николов отсъди дузпа. Венци Гюзелев бе точен от бялата точка и откри головата си сметка в мача.
В 32-ата минута резултатът бе удвоен от Мартин Здравчев, който с премерен удар от ъгъла на наказателното поле матира вратаря на “Асеновец”.
В края на полувремето само за 120 секунди (42 и 44 минута) Ангел Здравчев наниза две попадения и направи резултата впечатляващ.
След почивката първомайци продължиха да играят с хъс. В рамките само на шест минути те добавиха още три гола към сметката си. В 56-ата минута Венци Гюзелев вкара второто си попадение. Три минути по-късно Васил Колев завърши чудесна триходова комбинация, а след още три Шабан Османов опъна мрежата със страхотно воле след великолепно центриране на Ангел Здравчев.
Крайния резултат оформи Венци Гюзелев в 88-ата минута като от малък ъгъл фамозно прехвърли вратаря на гостите, записвайки своя хеттрик.

Статистически факти:

  • Победата на “Борислав” с 8:0 срещу “Асеновец” е най-голямата при участията на първомайския отбор във “В” групите от създаването им през 1981 година.
  • Най-голямата победа на отбора в третото ниво на българския футбол е с 10:0 срещу “Оборище” (Панагюрище) през 1973 година.
  • Една от най-големите загуби на “Борислав” е в Асеновград - 0:9 в началото на века. Този резултат бе повторен в края на миналия сезон в Кърджали, 0:9 от “Арда”.
  • “Борислав” играе четвърти пореден сезон в Трета лига. От завръщането си на това ниво, най-голямата победа на първомайци е 6:1 срещу “Елхово”. Имаме и две победи с по 5:0 - срещу “Арда” (Кърджали) като домакини и срещу “Гигант” в Съединение.
  • “Асеновец” заема последното място в групата, но никой от досегашните му съперници не е успял да ги победи с такъв резултат.
  • Това е втората най-голяма победа в групата през настоящия сезон след резултата 13:0, с който “Хасково” разгроми “Садово”.

Костадин Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини