От х:

Днес в x:

Омбудсманът Мая Манолова ще раздаде в църквата и джамията на Кърджали пакети с храна, събрани от кампанията „Великден за всеки“

Утре, 22 април 2019 г., омбудсманът Мая Манолова ще посети гр. Кърджали, където ще дари 500 пакета с хранителни продукти на социално слаби и възрастни хора.

Хранителните пакети са събрани от доброволците на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, участвали в акция „Купи и сподели“, която се проведе в 44 магазина в 14 града на страната. Клиентите имаха възможност да купят трайни пакетирани продукти и да ги дарят за кампанията като ги поставят в колички на изходите на търговските вериги.

 Инициативатасе организира под патронажа на омбудсмана и традиционно набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лв. Тази година определения от правителствотоминимален праг е до линията на бедност - 348 лв.

Храната ще бъде раздавана на две места – в 13.00 ч.пред Катедрален храм „Св. Георги“ /ул. „Екзарх Йосиф“ № 13/ и в 14.00 ч. пред Централната джамия /ул. „Момчил Воевода“ № 3/.

По този начин омбудсманът ще зарадва както нуждаещи се християни, така и мюсюлмани.

Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ набира финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

        Банков код: UNCRBGSF

        Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –

www.redcross.bg

Набраните средства ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в близо 5 000 магазина в цялата страна.

/Кои са те тук: https://www.ombudsman.bg/news/5062/.

Възрастните хора ще получават своите ваучери в централните пощенски клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден започва и раздаването на събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини