От х:

Днес в x:

Опасна акция по почистване на яз.”Боровица” в рамките на кампанията „Кърджали-чист и красив”(снимки)

    Опасна акция за почистването на яз.”Боровица” бе проведена вчера в рамките на кампанията „Кърджали-чист и красив”. Тя бе планирана от Обществения съвет към местния парламент на Кърджали и осъществена с помощта на ръководството на „В и К”-Кърджали. Рисковата акция бе ръководена от Веселин Илиев, областен лидер на КТ „Подкрепа” и Ангел Матушев, председател на Туристическо дружество-Кърджали. И двамата са членове на ръководството на Обществения съвет.

    В акцията се включиха доброволци от водоснабдителното дружество,членове на КТ „Подкрепа”.

    Почистването на яз.”Боровица” бе наложително, заради това, че в него се бе натрупала гниеща дървесина-стволове на дървета и коренища. Гниенето им влошава качеството на питейната вода, с която яз.”Боровица”снабдява Кърджали, Момчилград и прилежащите им села.

      Акцията бе много опасна, защото язовирът прелива, а голяма част от гниещата дървесина бе на ръба на преливника. До там може да се стигне единствено с лодка с гребла. Тя бе обезопасена с въжета , за да не попадне в преливника.

     От „В и К”-Кърджали осигуриха както лодката, така и камион и кран за вдигането и извозването на стволовете и коренищата.

     Акцията се извършва за поредна година по инициатива на Обществения съвет.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини