От х:

Днес в x:

Симулация: 8 г. затвор за подземен бос, склонил непълнолетни към разврат

    Симулативен процес по обвинение за трафик на хора се проведе в Съдебната палата в Хасково днес. В ролята на страни по делото влязоха ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев", която е партньор на съда в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Инициативата е по повод информационната кампания "Дни на отворените врати".

    В крайна сметка основният подсъдим в процеса е известен подземен бос - Христофор Пасев. Той получи общо наказание от 8 години затвор и глоба в размер на 15 000 лева. Мъжът бе признат за виновен за това, че през март 2018 година е "зарибил" през фейсбук две 17-годишни момичета с цел да бъдат използвани за развратни действия срещу заплащане. Подсъдимият се представил с фалшива самоличност и фалшив профил в социалната мрежа като предлагал дрога на девойките.

    В режисираното обвинение девойките били превозвани с автомобил, управляван от личния шофьор на боса - Марин Марчев. При шофиране той ранил мъж, нанасяйки му средна телесна повреда. Марчев шофирал лек автомобил Мерцедес под въздействие на наркотици, а освен това колата била с чужди регистрационни табели. Той бе осъден на 3 години условно с изпитателен срок от 5 години и глоба в размер на 700 лева.

    Процесът бе наблюдаван от съдии, прокурори, адвокати, ученици и учители от хасковската гимназия.

    Темата е актуална, не е подбрана случайно и беше предложена от гимназистите, каза председателят на Районния съд в Хасково Пламен Георгиев. Той поясни, че подобни казуси се гледат в хасковския съд. Магистратът обаче беше категоричен, че учениците са се справили добре, влизайки в отделните роли. В тази връзка той заяви, че сред младите вижда свои последователи.

    "Нашите приятели от гимназията положиха усилия да разберат същността на престъплението. Така също да оценят неговата опасност за тях самите и за тази, която биха причинили на техни близки. Надявам се да сме постигнали определена възпитателна цел, както за тях така и за техните връстници", каза съдия Георгиев. Той заяви, че се надява да продължат с реализиране на подобни инициативи, които спомагат за укрепване на културата и самосъзнанието у подрастващите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Al
      Alpha
      17 -2
      16:36, 17 апр 2019
      Охраната от сега е надигнала шапките на уволнение. хахах
    • 2
      Ba
      Bai mangal
      15 -1
      17:34, 17 апр 2019
      Цирк "Глобус". Вход за ученици - безплатен.
    • 3
      Ве
      Веспрем Юнайтед
      11 -1
      18:03, 17 апр 2019
      Учат ги отсега на поразии.Който киха е невинен,за смачкано дете на пешеходна пътека три години.
    • 4
      Ща
      Щази
      13 0
      18:09, 17 апр 2019
      Ама много хубава тема са избрали децата,браво.Склоняване към проституция!
    • 5
      Бо
      Боса
      9 -2
      19:32, 17 апр 2019
      Ам тая г-жа със шерената хута каква играе ве.
    • 6
      Ер
      Еро
      7 -2
      20:10, 17 апр 2019
      Засуканата с шарената хута ще да е камотна даскалица с интереси към пародийното правосъдие.
    • 7
      Jo
      John
      3 -1
      09:33, 18 апр 2019
      що не казахте по-рано, че имало цирк у наше село!

    Още новини

    Последни новини