От х:

Днес в x:

Затвориха училища в Денвър заради въоръжена и опасна тийнейджърка, обсебена от масова стрелба

Властите ловят "въоръжна и опасна" тийнейджърка, заподозряна в заплахи срещу гимназията "Колумбайн", само няколко дни преди 20-та годишнина от масовата стрелба там, при която загинаха 13 души.

Заподозряната, 18-годишната Сол Паис, пътувала до Колорадо в понеделник вечер и опитала да купи огнестрелни оръжия. Твърди се, че е заплашила редица училища. Властите не дават допълнителна информация, за да не попречат на разследването.

Заради заплахите, за които не се дават подробности, Колумбайн и повече от 20 други училища в района на Денвър са заключили вратите си. Всички ученици са в безопасност, цитират медии училищната управа. Учениците напуснали часовете навреме, но дейностите след училище са отменени.

Работната група на ФБР в Роки Маунтин рапространи съобщение, в което описва тийнейджърката като "обсебена от стрелбата в училището Колумбин". Полицият, който влезе в контакт с нея, трябва да я задържи и да оцени нейното психично здраве.

Сол Паис за последно е била видяна западно от Денвър и се счита за „въоръжена и опасна“ и не бива да се подхожда към нея. Последно е видяна с черна тениска, камуфлажни панталони и черни ботуши. 

Длъжностните лица не предоставят повече подробности за заплахите, нито казват откъде е тя.

Сигналът идва четири дни преди 20-годишнината от масовата стрелба през април 1999 г., когато двама тежко въоръжени гимназисти нахлуват в училището и убиват 12 съученици и учител.

Сигналите за сигурност и тренировките за безопасност са станали често срещано явление в държавните училища в Съединените щати в годините след стрелбата в Колумбайн, а насилието в кампусите става все по-често.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини