От х:

Днес в x:

Децата от училище „Рилски“ с Великденски базар за изграждането на храма в Орфей

Изображение 1 от 3

    Децата от начален курс на обучение в училище „Иван Рилски“ в Хасково се включиха в гражданската инициатива за набиране на средства, необходими за възобновяването на строежа на църквата в кв. Орфей. Храмът носи името на патрона на училището им „Св. Иван Рилски“.

    Децата откликнаха спонтанно на идеята да направят ръкоделия за Великден, а средствата от продажбата им да дарят за градежа на храма, разказа един от инициаторите адвокат Ростислава Жекова.

    Тя и съмишленици са доброволците на Великденския базар от детски ръкоделия, разположен на площад „Атлантически“. До 22-ри април всеки може да си напазарува тематична украса за масата или за стаята.

    На 23 -ти април ще е големият благотворителен концерт под надслов “Вяра, традиция, род и родина“, отново посветен на каузата. Той ще е от 18.30 часа в зала „Дружба“ с участието на Мажоретния състав на Хасково, Вокално студио „Южняче“, Представителен танцов ансамбъл „Хасково“, Танцов клуб“Воденица“, фолклорен клуб “Багреница“ -с. Крепост Танцов клуб „Славяни“,Народен хор „Зора Зорница“ и децата от Детска градина № 15 “Слънце“.

    Средствата събрани от концерта ще бъдат дарени за изграждането на православния храм.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ра
      Рачко пръдлето
      14 -2
      19:29, 16 апр 2019
      Смешна работа --управляващите крадът с милиони а ние дрънкаме за благотворителност и опъваме най лесната струна тази на децата Ало ооооооЖекова ако с това искаш да си извес9тна скрий се гледай си падвокатството
      • Па
        Павката
        1 -6
        19:49, 16 апр 2019
        Мн си зле точно затова че крадът се мъчат хората д... Виж коментара
    • 2
      Ро
      Ростислава Жекова
      4 -3
      07:44, 17 апр 2019
      Грешките и пропуските на управляващите не трябва да спират никого да направи живота си по-добър! Ако чакате само на тях, ще живеете живота си такъв какъвто те го искат. А ако действате и променяте нещата около вас, ще живеете живота си такъв какъвто си го направите! Вие си изберете дали ще бездействате мрънкайки или ще действате и ще се радвате на това което е около вас! Аз за себе си съм избрала вече!
    • 3
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      4 0
      09:28, 17 апр 2019
      Павкич тази църква ще я строят бли5зо век А пък акои ти имаш средства и си строител започни веднага и един живот едва ли ще ти стигне Действувай
    • 4
      Ростиславче учудваме твоето участие в тези детски игри Абе гледай си клиентелата гледай си адвокатстването не с9е бъркай в учителската сфера
    • 5
      Го
      Гост
      2 0
      12:47, 17 апр 2019
      А за нова лимузина на дядо Николай кога?!
    Последни новини