От х:

Днес в x:

Нови председатели в хасковския съд днес, откриха изложба в подкрепа на Дани

    Нови председатели оглавиха Районния и Окръжния съд в Хасково днес. Това са деветокласничката Десислава Чипилова и десетокласникът Александър Димитров. Двамата ссе обучават в специалност "Кетъринг" в Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев", а училището е партньор в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, изпълнявана от съда.

    Учениците седнаха в столовете на действащите ръководители Пламен Георгиев и Миглена Тянкова.

    Днес двамата гимназисти участваха в случайното разпределение на дела в Районния съд. Единият казус касаеше транспортно престъпление, а другият - съжителство с непълнолетно лице (престъпление против младежта). Системата определи и двете дела да се гледат от действащия председател на съда Пламен Георгиев.

    След приключване на служебните ангажименти днес двамата ученици споделиха, че възнамеряват да следват право. Деси иска да стане адвокат, а Алекс възнамерява да се занимава с криминалистика. Утре те ще участват в симулативен процес.

    Инициативата на съда "Председател за един ден" е по по случай Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители - 16 април. По този повод е организиран Ден на отворените врати в институцията днес и гражданите могат да се запознаят със структурата на съдебната система, със спецификата на работата на магистратите и с функциите на отделните служби.

    След представяне на днешните председатели във фоайето на Съдебната палата беше открита изложба по повод 140 г. от приемането на Търновската конституция. В експозицията бяха включени 22 творби на възпитаници на школа "Колорит" към читалище "Заря" с ръководител Веселина Делчева. Една от картините "Паметникът на свободата в Русе" с автор Станислав Иванов остана подарък за съда.

    Сред гостите на събитието бяха кметът на Хасково Добри Беливанов, представители на Регионалното управление на образованието, съдии, прокурори, адвокати, ученици от ПГТ "Александър Паскалев", граждани.

    Картините на младите художници бяха обявени за продажба, а средствата ще се използват за подпомагане лечението на 13-годишния Даниел Иванов, страдащ от мускулна дистрофия тип "Дюшен".

    Интересът към закупуване на картините започнал още от вчера при подреждането им. Заради това двамата действащи председатели Пламен Георгиев и Миглена Тянкова заявиха, че ще организират подобни събития в бъдеще. За финал те поздравиха всички юристи за професионалния им празник.

    Днес за рождения си ден почерпи Халит Насуф. Възпитаникът на школа "Колорит" навърши 14 години.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ка
      Карачолов
      20 -16
      12:25, 16 апр 2019
      Стига с тия пародии, кой ********* ги измисля?? Кмет за един ден, съдия за един ден? Това като комсомолското самоуправление едно време....
    • 2
      12
      123
      10 -3
      13:15, 16 апр 2019
      Браво! Всички сте страхотни!
    • 3
      До
      Дон Хрристозо Мафиозо
      4 -4
      19:35, 16 апр 2019
      ЦИФРИЧ кое е страхотното бе къде го виждаш Правилно коментира Карачолов ---съдия за един ден прокурор за един ден Ами тоя съд с9тана като театър най вече с един артист меглена Тянкова Мегленче толкова ли нямате работа та се зцанимавате с дивотии Ако наистина нямате работа идете на бригада в някоя земеделска кооперация там винаги има работа
    • 4
      Ашколсун дон Христоза най после някой да им каже на тия съдии че има работа на полето Нека не правят този изтъркан театър през месец два а да дойдат в кооперацията в Болярово Пулев им е приготвил мотики и лопати Как ви звучи девиза ---МОТИКА за МИГЛЕНА
    Последни новини