От х:

Днес в x:

Пробив: Хиперзвуковият двигател SABRE тестван на 3,3 маха

Reaction Engines съобщават, че техният нов двигател SABRE е бил тестван успешно на температури 420 градуса по Целзий. На такива температури е подложен двигателят, ако самолетът се движи с 3,3 маха или със скорост три пъти скоростта на звука. Това е с 50% по-бързо от Concorde.

Базираната във Великобритания компания Reaction Engines разработва двигател, начен Synergetic Air-Breathing Rocket Engines (SABRE). Според тях това ново поколение двигатели ще достигнат сковорост пет пъти скоростта на звука - над 6100 километра в час.

За да бъде постигната подобна скорост, двигателят трябва да може да работи при екстремно високи температури. Извършените тестове са част от цяла изпитателна програма. Предстои да бъдат направени и такива в условия на 1000 градуса по Целзий, каквато ще бъде температурата при скорост от 5 маха.

Двигателят SABER е предвиден като част от въздухоплавателно средство, което може да излита на писта и да премине към “ракетния режим”, като постигне скорости до 5 мах. Разработва се от Reaction Engines частично в Обединеното кралство и частично в Колорадо. Преохладителят се тества в съоръжението в Колорадския въздушен и космически порт източно от международното летище в Денвър. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини