От х:

Днес в x:

Коментари от кулоарите за оставката на Делян Добрев

Това е лично волеизявление и има решение на Конституционния съд, така че ние нямаме основание да не я подкрепяме. Такъв коментар направи пред медиите в кулоарите на парламента лидерът на Воля Веселин Марешки по отношение на оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Марешки обясни, че са изнесени някакви махленски неща в медиите от човек, който е обвинен в пране на пари и източване на КТБ. Макар и да не посочи името на депутата, Марешки визира за изнасяне на махленските неща Елена Йончева.

По думите му има много недоказани неща и по-скоро не се обръща внимание на основното, а се занимаваме с махленски неща.

От ДПС не пожелаха да коментират оставката на Делян Добрев, тъй като това било лично решение и нямали какво да добавят.

Борисов приема оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание и на изпълнителната власт. Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента по повод оставката на Делян Добрев.

Симеонов подчерта, че е гласувал против, както и колегите му от НФСБ - "защото навсякъде, включително и в политиката трябва да има здрав разум". Делян Добрев бил кадърен човек и изключителен специалист в областта на енергетиката и икономиката.

Според Симеонов не бива да си представяме, че има "неизчерпаемост на кадърни кадри" в България, защото не било така. По думите му този "отвратителен процес, на който сме свидетели" и в който част от хората са и жертви, трябва да бъде прекратен.

Валери Симеонов намекна, че след толкова оставки на дневен ред и при положение, че се принуждава за оставка човек от партията, неминуемо идва и въпросът и за оставката на министър-председателя Бойко Борисов.

Но всеки човек си има предел на търпение, освен помиярите, поясни Симеонов.

Според Симеонов перспективата е, че за следващия парламент този, който има апартамент или не дай си боже фирма, не трябва и да си помисля да се кандидатира за народен представител.

За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора, такива, които спят под мостовете на Карловската река, и хора, които са клошари. В крайна сметка според лидера на НФСБ те ще бъдат с предимство.

Той е категоричен, че сме свидетели на едно опростачване в политиката с активно съдействие на опозицията и медиите.

По думите му кампанията спекулира с най-ниските чувства на българския народ - завистта и неудовлетвореността от живота.

Стига се до едно обезкървавяване на парламента, като не можем да отречем, че затова заслуга има и министър-председателят, посочи лидерът на НФСБ.

Той допълни още, че това, което виждаме в България са процеси ни приближават към времето на Великата китайска революция и Мао Дзе-дун, когато е имало разчистване на политическия елит.

А честито сега, възкликна Симеонов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ай
    айде бе
    9 -2
    13:42, 10 апр 2019

    Валери Симеонов не е прав.Когато някой е начело на властта всички неща ще му се гледат под лупа, да.Не може да се чудиш какви запиналки да сложиш на средностатистическия човек, а твоите хора на ръководни постове да се скъсват да купуват апартаменти и имоти на цени като за вътрешни хора.Някак не можете да ме кандърдисате, че това е хигиенично от ваша страна.Като си на високо ще търпиш да гледат всичките ти действия под лупа.Като си на високо имаш да носиш отговорност и да даваш добър пример.Е, сега чух че на гербаджиите до изборите им били забранили да си купуват нови коли за да не се набиват в очите на хората.Значи те пари си имат, ама до изборите да не си купуват нали щото ...серсеми

    • Бр
      Брей
      1 -4
      17:15, 10 апр 2019
      Много сте запознати всичките и изострен слух имате! Къде ги чувате тия неща? Да идем и ние да ги чуем, че току виж сме пропуснали кой на кого какво е казал. Айде, спрете се вече. Що лъжи и глупости се изсипаха по дворове и седянки. Най-гръмогласни да тези, които никога нищо не са постигнали и мразят целия свят, но пък морала им до облаците. Да се чуди човек откъде се взеха всичките тези светци.
  • 2
    Ра
    Рачко пръдлето
    6 0
    19:28, 10 апр 2019
    Делянчо изключителен специалист в енергетиката и4 политиката Аз да попитам кога стана толкова голям специалист този пръдлю който още не знае как задника си да избърше

Още новини

Последни новини