От х:

Днес в x:

Каубойките от „Калия“ със злато от гимнастрадата, състезателките на „Аида“ с 3 медала

    Редица успехи постигнаха състезателките на двата хасковски клуб „Калия“ и „Аида“ от зоналното Държавно първенство за масов спорт „Зона юг“ в Пловдив.

    Две призови места в гимнастрадата заеха възпитаничките на Ася Бакалова, която е треньор и президент на „Калия“. Група от 17 деца от хасковския клуб се класира на второ място с танца „Пеперуди“ в категория „детска градина (до 7 г.)". Други 5 от хасковските гимнастички спечелиха златните медали с танца „Каубойки“ във възрастовата група на децата от 7 до 10 години.

    Възпитаничките на „Аида“ с президент и треньор спечелиха три комплекта медали от състезанието в Пловдив. Най-малките - до 7 години, спечелиха сребърни медали за танца „Мини Мауси“, в който участваха 11 деца. Група от 18 деца получи бронзови медали за танца „Карибски пирати“. Със сребърни медали беше отличен танцът „Пингвините от Мадагаскар“.

    В гимнастрадата участваха около 1200 деца от 36 клуба.

    В края на седмицата /от 12 до 14 април 2019 година/ в хасковската зала „Дружба“ ще се проведе втория Международен турнир по художествена гимнастика „Кралица на Аида“, организиран от местния клуб „Аида“. До момента заявка за участие са дали около 600 състезатели от 23 клуба от страната и чужбина.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини