От х:

Днес в x:

Тартори в центровете в Гърция и Турция организирали бежанците към Западна Европа

Има информация, че напливът на бежанци при границата с Гърция и Северна Македония от последните дни е организиран от тартори в различните общности в бежанските лагери. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на извънреден брифинг.

Няма категоричен отговор на това какви са им мотивите -дали тактически- придвижване към Западна Европа точно по кампанията за евроизборите, разчитайки, че в такъв момента политиците ще си затворят очите, или политически, свързани с дестабилизацията на Европа, посочи още Каракачанов.

В брифинга участва и вътрешният министър Младен Маринов, който обясни, че на този етап няма информация за тартори или организиране на определени групи в нашите бежански центрове. В момента бежанските лагери в България с пълни на 1/3 от капацитета си.

Каракачанов коментира още, че периметърът по наша граница с Гърция и Турция се наблюдава в дълбочина. И подчерта, че сила ще се използва само в случай,че срещу органите на реда има натиск и сила. Има готовност за мобилизация на силите, разговаря се с областните управители и кметовете в пограничните райони. Дадени са указания за действие и в Областните дирекции на МВР. 1200 души от армията имат готовност за намеса в първия момент при нужда, до 2000 души могат да се включат впоследствие, обясни още военният министър. Каракачанов призова да не се спекулира по темата с бежанците у нас, понеже за момента в нашата страна ситуацията е спокойна и са взети всички мерки.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Случаен виц

Последни новини