От х:

Днес в x:

Сряха 1100 кг контрабанден фреон на Капитан Андреево

Опит за контрабанден внос на фреон предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево.

Контрабандната стока е открита в началото на седмицата при митническа проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил, управляван от турски гражданин.

По метода „анализ на риска“ митническите служители са селектирали камиона за щателна проверка, при която, между декларираната стока, са открити 96 бутилки с общо 1123.20 кг хладилен агент „r134a“ и „r404a“. Откритите бутилки с газ не отговарят на изискванията на Регламента на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове.

Контрабандната стока е задържана, както и камиона, послужил като средство за извършване на нарушението. На водача на камиона е съставен акт.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    гражданка
    1 0
    12:36, 5 апр 2019
    "Сряха" - моля Ви оправете си заглавието
  • 2
    Ге
    Георги Иванов
    2 0
    13:36, 5 апр 2019
    Скоро ще регулирам всичко
  • 3
    Еж
    ежко
    0 0
    18:10, 5 апр 2019
    В турция може да карат и тровят атмосверата с този фреон, а у нас не. И затова у нас някои "майстори" за евтения зареждат с пропан-бутан климатиците понеже са близки по показатели двата газа. Само че пропан бутана е запалителен и рано или късно ще стани някой инцидент. Това е често срещана практика при недобросъвестните автоджамбази и нарочно се слага по-малко газ пропан и колкото да се види че климатика върти и после новия собственик да си зареди климатика както трябва.

Още новини

Последни новини