От х:

Днес в x:

Хасковлийка мина границата с Турция с резервоар, пълен с препарат за наторяване

Изображение 1 от 2

    Хасковлийка пробва да финтира властите и да мине границата незаконно с препарат за наторяване, като напълни с него бензиновия резервоар на колата си, съобщиха от Митниците.

    Автомобилът с контрабандната пратка се движела на газ, когато пристигнала на платното за входящи автомобили на ГКПП Капитан Андреево. При проверката се оказало, че бензиновият резервоар е зареден с 56 литра кафява течност с нехарактерна миризма на гориво. Пред митническите власти шофьорката обяснила, че препаратът е тор и е напазаруван в Турция.

    Още един подобен случай е засечен при проверка на лек автомобил, но този път управляван от македонски гражданин.

    Митническите служители открили 29 бутилки от 1 литър и пакети с общо 1.2 кг препарати за растителна защита. Те били извадени при проверката от фабрични кухини на автомобила и в личния багаж на шофьора.

    Контрабандните препарати за растителна защита са задържани и предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

    Само за десет дни през месец март митническите служители са задържали 180 литра и 25 килограма препарати за растителна защита, които не отговарят на изискванията за внос. Една част от препаратите за растителна защита са иззети с разписки при проверки на преминаващи пътници през ГКПП Капитан Андреево, а друга част са задържани при опит да бъдат пренесени без знанието и разрешението на митническите органи, за което на нарушителите са съставени актове и са образувани административнонаказателни производства.

    Обикновено с активирането на земеделските производители по това време на годината, опитите за незаконно пренасяне на контрабандни стоки, свързани с работата на полето се увеличават. Вносът от Турция на препаратите за торене и растителна защита по нелегален път е разпространен от една страна заради пъти по-ниските цени в южната ни съседка на тези продукти, а от друга страна вносът е на продукти със съдържание на суровини, които според Европейските директиви са забранени в страните членки, както за производство, така и за използване.

     Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      Малевеца
      35 -5
      13:46, 29 мар 2019
      В Булгаристан тези препарати са под други имена и на тройни цени! Затова си ги купуват в Турция! Тук мафията не ги допуска, криейки интересите си зад някакви забрани и пр.!!! Ама турските били отровни и не знам си какво... А тия тука са шекер ли?
    • 2
      Го
      Гост1
      8 -4
      16:18, 29 мар 2019
      Малевеца е най-умния !?

    Още новини

    Последни новини