От х:

Днес в x:

ГЕРБ отговориха на БСП: Морално ли е обвиняема в пране на пари да е водач на листа

БСП все още не могат да излязат от тежката си фиксация в Цветан Цветанов, която тема ГЕРБ затвори морално още вчера, това заявиха в официална позиция от ГЕРБ.

"Очевидно отсъствието на БСП от парламента силно е увредило политическата им сензитивност за истински актуалните и важни политически теми за българските граждани. Тук е моментът да попитаме БСП, ако за тях оставката на Цветан Цветанов не е морален акт, а политически фалш - какъв е моралният прочит на издигането за водач на листата за евродепутати на БСП на Елена Йончева, която е с повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери?", попитаха от партията, след като социалистът Крум Зарков заяви по-рано: "Събитията в последните два дни доказаха тезите на БСП от последните две години - Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито е осъзната отговорност. Това е прозрачен трик за опазване на влияние".

От ГЕРБ обаче контраатакуваха с още въпроси:

"Как БСП ще обясни на българите, които загубиха спестяванията си при фалита на КТБ, че водач на листата им е човек, който е имал обща офшорна фирма с Цветан Василев? И можем ли да тълкуваме първата позиция на Йончева в листата на БСП като ясен знак, че неин подгласник и на втора позиция ще бъде възнаграден обвиненият в най-тежкото политическо престъпление - купуването на гласове - Манол Генов"?.

Според управляващите вследствие на едноличното управление на лидера на БСП и нежеланието й да чуе гласа на червените структури, Корнелия Нинова е на път да създаде поредния грозен прецедент - веднага след като бъде избрана за евродепутат, Елена Йончева да стане първата, на която ще бъде свален имунитетът в Брюксел.

"А по отношение на морала, както БСП, така и самата Йончева трябва да отговорят до колко достойно е това, че Йончева дори не напусна парламента, след като беше избрана за водач на червената евролиста. За разлика например от Петър Курумбашев, който въпреки реалният риск да бъде изместен от феномена 15/15, напусна българския парламент при предходната кампания, след което се съобрази с волята на избирателя да изпрати в Брюксел Момчил Неков вместо него", се казва още в позицията на ГЕРБ.

"Днес за пореден път ставаме свидетели, че за БСП темите за Европа и интересите на българските граждани са чужди. Очаквахме, че поне част от днешните изявление на социалистите щяха да бъдат посветени на пакета "Мобилност" и усилията, които положиха българските евродепутати и правителството на Бойко Борисов в посока на блокирането му в Европейския парламент", обобщиха управляващите.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ra
    Rafa
    10 -4
    18:07, 28 мар 2019
    При червените морал няма!
  • 2
    Ми
    Мина
    7 -2
    20:34, 28 мар 2019
    Аз се чудя защо се тутка прокуратурата и не влезе всичко в съда.Защото ще е срам за страната, ако като евродепутат , Йончева трябва да бъде осъдена.
  • 3
    Ай
    Ай сиктир управници
    6 -2
    23:00, 28 мар 2019
    Комунистите нямат Морал за чуждите, само са чували и говорят за него но не знаят какво означава.
Последни новини