От х:

Днес в x:

Трио тембристи на сцената на театъра с Камерния оркестър на Хасково

    Талантливи родни изпълнители и Камерният оркестър на Хасково ще поднесат на публиката в началото на април една вечер с прекрасна музика в тембристо програма.

    Различни епохи, различни музикални линии от класиката, барока, българските фолклорни ритми, от музикалните произведения на Й.С.Бах, Пиацола, Енио Мориконе, Андрю Уебър и родните майстори на композицията Филип Кутев и Георги Андреев, ще се преплетат в тембровите нюанси на инструментите и гласа на сцената на театъра.

    Удоволствието за зрителите поднасят на 3-ти април от 19 ч сопранът Вера Гиргинова, Вълчан Вълчанов-Чани- обой и виртуозният кавалджия от Хасково Недялко Недялков, под диригентската палка на маестро Цанислав Петков.

    Вера Гиргинова развива своето вокално майсторство при едни от най-големите български оперни имена - Дарина Такова, Анна Томова-Синтова, Стефка Евстатиева, Райна Кабаиванска. Стипендиант е на престижното Опера Студио към Академия Санта Чечилия в Рим, където нейн преподавател е знаменитата Рената Ското.

    Оперният й дебют е през 2006 г. и оттогава младата певица участва в постановки на Софийска опера и балет, оперните театри в Русе и Стара Загора.

    Вълчан Вълчанов завършва Държавна музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” с обой, а след това специализира в Консерваторията в Болцано при Арналдо де Феличе, възпитаник е и на Университета за Танцови и музикални изкуства в Грац при Адолф Траар. Свирил е с редица родни и чужди оркестри.

    Недялко Недялков е роден в Хасково. Пътят му в музиката започва от детската музикална школа в родния град. Завършва Средното музикално училище в Широка лъка и Музикалната академия в Пловдив. В проектите, в които хасковлията участва,  представят България в цяла Европа, Африка, Азия, Близкия Изток и Северна Америка. Освен концертните си изяви, участва в записи за филми, театрални спектакли, телевизионни и радио предавания.Той беше и първият гост в новото предаване на еТВ - Арт моменти.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини