От х:

Днес в x:

Богати родители и знаменитости в корупционен скандал за прием в престижни университети

50-ина знаменитости и заможни родители от Съединените щати се оказаха замесени в корупционна мрежа за прием в престижни американски университети. Те плащали подкупи, за да учат децата им в елитни учебни заведения.

Схемата била проста, но ефективна. Срещу солидни подкупи малка компания за подготовка за изпити осигурявала безпроблемно влизане в елитните университети. Организатор на престъпната мрежа бил Уилям Сингър. Действал чрез посредници.

Тарифите му били различни, понякога надхвърляли 6 млн. долара, срещу които вкарвал децата на клиентите си в Йейл, Стандфорд, Джорждтаун...„

Сингър успявал да подмени резултатите от изпитите. Вкарвал е деца дори заради спортни умения, независимо че напълно били лишени от такива.

В корупционния скандал в образованието са замесени и актрисите Фелисити Хъфман (Линет от "Отчаяни съпруги") и Лори Логлин (Ребека от "Пълна къща") платили солидни суми, за да влязат дъщерите им в престижни колежи.

19-годишната Оливия Джейд, която е дъщеря на Лори Логлин, била бясна на родителите си, след като стана ясно, че те са обвинени в рамките на корупционния скандал.

Логлин и съпругът ѝ Масимо Джанули бяха арестувани за подкуп в размер на 500 000 долара, който платили, за да влязат дъщерите им Оливия и Изабела в Южнокалифорнийския университет.

Източници твърдят, че момичето е молило родителите си да я оставят да се съсредоточи върху кариерата си на влогър и инфлуенсър в Инстаграм, но те настояли тя да продължи да учи.

Основните рекламодатели, с които Оливия работила, се оттеглили и младата жена смята, че родителите ѝ са унищожили всичко. Тя е известна от години като бюти блогър. Миналата седмица обаче името ѝ бе замесено в корупционния скандал, което няма как да не се отрази на кариерата ѝ.

За Изабела завършването на престижното учебно заведение щяло да бъде от доста голяма полза, но Оливия е съсипана от щетите, които скандалът ще нанесе върху кариерата ѝ.

Преди време Оливия разкри в интервю, че не е искала да ходи в колеж, но родители са настояли.

Съдебните документи, публикувани миналата седмица, твърдят, че Оливия дори не е написала молбите за колежа сама. Логлин и Джанули са се свързали с организатора на корпуционната схема Уилям Рик Сингър през 2016 г. Твърди се, че те са платили общо 500 000 долара за подкупи, за да могат техните дъщери да учат в Южнокалифорнийския университет.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини