От х:

Днес в x:

Съдът отказа да освободи задържания за трафик на 191 кг хероин

Пловдивският апелативен съд за втори път отказа да промени мярката за неотклонение на турския гражданин Дурсун Хамзаоглу, обвинен в контрабанда на 191 кг хероин, съобщиха от Темида.

Хасковският окръжен съд му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“, но той обжалва с мотива, че има нови обстоятелства по разследването. Подсъдимият не беше доведен в съдебната зала, тъй като е подал молба, че не желае да присъства.

Срещу Хамзаоглу е повдигнато обвинение, за това, че на 24 май 2018 г. без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Турция през България хероин с общо тегло 191 кг., на обща стойност 1 429 300 лв., като предмета на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. За престъплението Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Апелативните магистрати приеха, че обстоятелството макар и ново, че от събраните при тези разследвания данни не могат да се установят лицата ползвали мобилните номера, с които обвиняемият е комуникирал, поради невъзможността за възстановяване на изтритите данни в ползвания от него телефон, не разколебава обоснованото предположение за извършено от обвиняемия престъпление, за което му е повдигнато обвинение.

От друга страна и предвид установените данни от разследващите относно фирмата получател, за която е установено, че не извършва никаква дейност, следва да се приеме за обосновано и предположението, че обвиняемият е бил наясно с вида на товара, а с оглед и опазването му от повреждане, е знаел и мястото на което товара е следвало да се достави.

По изложените съображения, съдът намира, че към настоящия момент съществува реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Предвидените тежки наказания за обвиняемия са основателен мотив Дурсун Хамзаоглу да се опита да напусне страната, с цел да избегне воденото срещу него наказателно преследване.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ла
    Ламбо- син на Светлин
    23 -1
    14:50, 26 мар 2019
    "с инициали Дурсун Хамзаоглу"

    -а как ли му е името?

    Как пишете бре хора?
  • 2
    Же
    Жечо
    1 -1
    08:55, 27 мар 2019
    Шофьорът невинаги знае какво превозва
Последни новини