От х:

Днес в x:

3390,60 лв. са приходите на общината от туризъм

3390,60 лв. са влезли в общинската хазна на Първомай. От тях под формата на туристически данък – 945.60 лв и такса за категоризиране на туристическите обекти през 2018 година – 3045 лв. Точно толкова са и изразходваните общински средства за туризъм: 1402,60 лв. за археологически дейности и 2588 лв. за реклама.

В община Първомай има 8 места за настаняване, разполагащи със 172 легла. Реализираните нощувки за цялата година са 4398, което е със 176 повече от предходната 2017-а. Само в 3-те дни на The Dog show са били резервирани над 300 нощувки.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    ..
    ...
    8 -1
    11:01, 26 мар 2019
    И какво толкова сте рекламира ли? Как баба Пенка копа картофите ли? Кога ще престанете да вършите глупости? Тези пари вместо да ги дадете за реклама (ако наистина са отишли за такава, а не са били усвоени от някого), можехте да ги дадете за някоя друга спомагателна дейност. Да подмени те нещо (я били то пътни знаци, пейките в градските градинки, да подновите някоя градинка) а вие решихте да рекламират какви глупаци сте. А всъщност какво толкова рекламирахте за тези пари?
    • Юр
      Юрдан
      2 -2
      17:26, 26 мар 2019
      По твойта логика що да не ги раздадат тия пари на коренните жители на Маалата?
  • 2
    34
    345
    8 0
    11:32, 26 мар 2019
    От всички тези числа излиза, че туризма се спонсорира от общината. Рекламната агенция не върши работа, парите за нея, са пари на вятъра.
  • 3
    Це
    Цецко
    5 0
    15:51, 26 мар 2019
    Стига бе , вярвате ли си !?
  • 4
    He
    hero
    5 -1
    22:06, 26 мар 2019
    В общината има няколко интересни археологически обекта, които обаче не са уредени за посещения и съответно няма как да привлекат туристи. Нямаме и туристически информационен център, който да запознава гостите на града с тези и други забележителности. За какво са дадени парите за реклама е загадка. Защо не се развива туризма не е ясно, но една вероятна причина е липсата на интелектуален потенциал ...
    • Хр
      Христо
      0 -2
      09:07, 27 мар 2019
      Херо, може ли да ми изпратиш на мейла кои са тези няколко археологически обекта, че се сещам само за един. stalewhr@abv.bg
    • He
      hero
      3 -1
      10:29, 27 мар 2019
      Защо на мейл. Мога и тук. Крепостта "Хисарлъка" и раннохристиянските руини от манастирски комплекс в местността "Църквището" над Драгойново; крепостта на връх Драгойна; средновековните находки около с. Искра; Голяма татаревска могила (там намериха уникален надпис); Писания камък и района около него. Всички тези обекти са много интересни и биха могли да привлекат туристи. Има нужда от влагане на пари по пригаждането им за посетители и ДА - има нужда от туристически информационен център, където да са експонирани всички тези и други археологически и природни забележителности на общината. Имаме какво да покажем, но няма кой да го направи.
  • 5
    Пи
    питагор
    4 -3
    07:47, 27 мар 2019
    ава къв туризъм в пърумай ва тва са глупости на търкалета ва. В пърумайска община има само некви камене дето са интиресни саму на спициалистите и нимой забраяйте чи идно време в общинътъ работише точно такъв спициалист ут женски пол. Ангу ви повтаря толкува години иедна смешка и ве я приемате за риалност къту пуговорката за лъжата 100-те пътя и истината. Искали да има информационен център пак глупост а ни искате ли да имаме и истурически музей институт към бан и т.н. По дубре да напрайм иедин музей на ангу в койту неговия лик и бюст да могат да се замерят с яйца и разни други придмети и турнте вход 2 кинта и да видите колку нараод жъ иде в тоя музей и колку повече кинти жъ съ изкарат. Вмсету да се занимават със сириозни нища те тръгнали да гонят туристическия михаль и на всиччкуту ут горе и отчитат някаква дейност куету е срам ну този срам прудължава веке повече от 10 гудини.
    • He
      hero
      3 -1
      10:34, 27 мар 2019
      "Камънету" са интересни не само на специалистите, но и на всички интелигентни и любознателни хора, които биха могли да дойдат да ги видят и да оставят пари от туризъм в общината. Не са интересни само на хора с твоя мироглед, които надявам се са малко, но за съжаление концентрацията им в Първомай е доста голяма.
  • 6
    Ба
    Бай Брадър
    1 0
    09:23, 27 мар 2019
    От написаното да разбираме,че Първомай - почти като Дубай станал.
  • 7
    Лу
    Лудото Коле
    3 -3
    09:33, 27 мар 2019
    Какъв туризъм ба!? КАКЪВ ТУРИЗЪМ В ПЪРУМАЙ, БЪЛНУВАНЕТЕ?!?
    Не ви ли е срам да публикувате подобни ПОСМЕШИЩА? Вместо нещо по-сериозно и стойностно тука се пишат тотални глупости!
    ------
    Ние сме работническо-земеделско градче, в момента. В по-далечното минало бяхме също и ИНДУСТРИАЛЕН ГРАД.
    Значи - лютеница, патладжан, консерви, кетчуп, имамбайлдъ, платове, всякаква хранителна и лека промишленост, тютюн - това ни е на нас. ТРАНСПОРТА СЪЩО Е важен за Първомай, да има добра инфраструктура. В града ни, например, почти няма никакви транспортни фирми. В Асеновград това НЕ Е ТАКА, например.
    КОЛКО НАЛЕЖАЩИ И НАБОЛЕЛИ ПРОБЛЕМИ ЧАКАТ ДА БЪДАТ РЕШЕНИ, А ТУКА ЗА ТУРИЗЪМ СА ХВАЛИТЕ?!
    ---------
    Ма няма да сравнявам Пърумай с Пловдив, или Хасково. Сравнявайте Първомай с Раковски и ще видите колко много сме зле. Как се управлява и гради в Раковски и как замира лека полека Първомай!!!!
    !!!!
  • 8
    Лу
    Лудото Коле
    1 -3
    11:02, 27 мар 2019
    Хироу,

    не се излагай бе човек. Кой ще пътува 50-100-200 километра за да види 5 камъка един върху друг в някое първомайско село?! Има ли такъв човек на света?
    Говорите пълни, ама пълни глупости. На дестинации като Перперикон и Татул бяха направени какви ли не вложения и реконструкции за да заприлича на нещо , за да се популяризират и да почнат да ходят хора....
    ---
    Да, съгласен съм че дадена историческа находка (тип "камъне" до коляно) е важна и интересна от научна гледна точка. За научни работни - да, но за туристи просто забрави. Пълна трагедия сте ако го вярвате това.
    • He
      hero
      3 -1
      11:38, 27 мар 2019
      Никак не си прав. Просто интерпретираш собствените си ограничени виждания по една важна тема. Този тип разсъждения не само в тази област, водят Първомай към опростачване. Има хора за всичко - едни по-посредствени ще се юрнат на сбор и софра под връх Драгойна да се правят на патриоти, но други (и то не малко), ще пропътуват стотици километри за да видят няколко камъка, които значат нещо в културно-исторически план. Ти това не го разбираш и затова го отричаш. Лошото е, че и тези от които зависи какво ще се случва в града, мислят като теб и затова нищо стойностно не се случва.
    • Лу
      Лудото Коле
      0 -2
      11:54, 27 мар 2019
      Ти май нещо не можеш да ме разбререш? На китайски ли говоря, не знам.
      --
      Знаеш ли колко исторически находки, тип "руини" има в България?! Хиляди са сигурно, хиляди, от всяка една цивилизация, която е живяла по нашите земи. Важна ли е всяка една от тях - да, несъмнено, от научно-историческа гледна точка. Същото е и за руините в с. Иска, в Драгойново и т.н.
      Само, че едно е да идват научни работници и студенти да ги изследват, друго е да накараш туристи от цяла България да пътуват за да ти ги гледат, 5-те камъка. Ама не аз , а ти си силно ограничен за да го вденеш, щото ИСТОРИЯТА Е ЕДНА РАБОТА,, А ТОВА ДА ПРИВЛИЧАШ ТУРИСТО-ПОТОК И ИЗКУСТВОТО НА ПРЕВЕНЕ НА БИЗНЕС - СЪВСЕМ ДРУГА РАБОТА.
      ---
      Тука, в нашия случай - най-много да се усвоят(разбирай откраднат) някой и друг лев по някоя порограма на ЕС за тези "камъне" и НИЩО ДРУГО...това е бош-лаф работа.
      ---
      гр. Първомай не се развива в областите, които аз изброих по горе, а вие искате историческа дестинация да го праите.....!! На кого ги говорите тея глупости бе? Даже децата няма да ви са вържат вече....
      Това е се едно да не си са качвал на самолет, а да искаш космонафт да ставаш.
  • 9
    Пи
    питагор
    1 -1
    18:58, 27 мар 2019
    остай ги ва коле дойде време в българия и пърумай нормалните да са заклеймени къту луди умняту като прости а лудите като нормални и простите като умни ей за тва батя ви питагор отдавна е станал пророк на апокалипсиса в пърумай. след време хората жъ избягат и херои като но по горния да ходят на археологически разкопки в гробето и и да претърсват празните къщи и да говорят на милионите туристи чи едно време в пърумай е имало хора. няма управия и написаното от хероя го показва сичкуту пърумайци имат глъсуве в глъвътъ и какту съм казвал много пъти дано Господ ми даде жуот да видя кък пърумай изчезва щото тува няма да се случи след 50-100 гудини а има няма 20-30 гудини ама ни знам къту си гледам иегенето май няма да устискам
  • 10
    He
    hero
    2 -1
    00:04, 28 мар 2019
    А да, забравих могилата, в която е намерен езеровския златен пръстен с единствен по рода си уникален надпис. Явно на територията на нашата община преди 2000 и повече години са живели умни и грамотни хора, оставили в могилите си както край Езерово, така и край Татарево уникални писмени свидетелства за интелекта си, които не се сррещат така често по други находки от онова време. Да се чуди човек как се е стигнало до това умствено падение, което се наблюдава у писачите на някои от по-горните коментари тук?! :))))))
  • 11
    Лу
    Лудото Коле
    1 -2
    08:22, 28 мар 2019
    Хироу,

    Пак ти казвам, че от такива като теб хора не става. То от 10 кладенеца да носиш вода за да си докажеш измислената теза аз не го разбирам.
    И пак ти казвам - съвсем нормално е първомайци да искаме да се развиваме в областите не леката промишленост, които изброих, а съвсем НЕ-нормални да е искаме да ставаме туристическа дестинация, щото е невъзможно това.
    Ти или си по-луд от Лудото Коле, или са праиш на ударен или си просто тъп.
    • 12
      123
      2 -1
      14:26, 28 мар 2019
      Много си тъп, Колеее!Много си тъп!!!
    • He
      hero
      1 -1
      17:27, 28 мар 2019
      Той не е просто тъп, а вдлъбнат навътре. Явно за него културата представлява. Я каква заплаха, надвиснала над главата на първомайския пролетариат. Отвличаща го от за оманията с лека промишленост и други лекизанимания, за които не се иска много акъл. Иначе защо да вижда заплаха над леката промишленост от развитието на туризма, като двата отрасъла спокойно могат да се развиват без да си пречат, както е навсякъде по света.
  • 12
    Той не е просто тъп, а вдлъбнат навътре. Явно за него културата представлява някаква заплаха, надвиснала над главата на първомайския пролетариат, отвличаща го от заниманията с лека промишленост и други леки занимания, за които не се иска много акъл. Иначе защо да вижда заплаха над леката промишленост от развитието на туризма, като двата отрасъла могат да се развиват без да си пречат, както е навсякъде по света.
  • 13
    Лу
    Лудото Коле
    0 0
    09:58, 29 мар 2019
    глупак0 пр0ст.

    ЗАЩО ИЗОПАЧАВАШ ДУМИТЕ МИ?! Кой вижда заплаха от туризма?! Кой? Обясних ти го пет пъти - културата си култура, историята си е история, науката си е наука. Кога съм казал, че историческите находки в Първомайска община са маловажни? Кога съм казал такова нещо мал0умна маймунке?!

    Леката промишленост е за умни хора. Само да ти кажа , не за малоумници като теб, които се хващат първосигнало за думата "ЛЕКА". Ох колко си пр0ст.

    Искам от утре да почвате да прайте Пъромай туристическа дестнация. Искам да видя как ще се преборите с всички останали туристически дестинации в Пловдивска област и цяла Южна България.

    Аз съм практик човек и не витая в облаците. И пак ще ти го повторя - там където трябва да се развиваме, ние НЕ СЕ РАЗВИВАМЕ, а ти ми казваш че трябва да гоним МИХАЛЯ и аз съм длъжен да са съглася с теб, за да не изглеждам необразован, така ?!

    АЙ сиктир бе, банда мал0умници.
Последни новини