От х:

Днес в x:

Църквата не толерира писането на псалми по стените на сградите

Митрополит Антоний: Вграденият в блок псалм не е белег на вяра 

„Това е по-скоро маркетингов прийом, отколкото някаква защита, за каквато говорят”. Така митрополит Антоний коментира вграждането на 91-я псалм в луксозната сграда на улица „Латинка”.  Владиката обясни, че Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите. По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното.

„Енергийната защита е нашата молитва. Всичко останало са спекулации. Църквата не толерира този начин на спекулиране със свещените текстове”, допълни митрополит Антоний.

Владиката коментира и опрощаването на дълговете на вероизповеданията.

„Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни”, заяви митрополит Антоний.

„Гарантирането на Националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън”, коментира още митрополит Антоний.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ду
    Дучо Мундров
    2 -1
    11:08, 25 мар 2019
    Антонио ттези работи ги обясни на ЦЕЦКАи ЦЕЦКО но отиди при тях а не по телевизията
Последни новини