От х:

Днес в x:

Три златни купи от Националното по киокушинкай остават в Хасково

    Три от златните купи в кумите на Националното състезание по киокушинкай за юноши и девойки до 16 и до 18 – годишна възраст остават в Хасково. 

    Златни са момичетата от домакина на състезанието – клуб „Мълния“ Илайда Халибрям в категорията до 50 кг., Елица Иванова /55 кг./ и Мария Делчева /60 кг/.

     Иван Иванов от Шумен  и Мария Делчева бяха обявени за най-технични състезатели на татамито.

    Още три медала с цвят бронз остават в града, който е домакин за първи път на надпревара от подобен ранг в каратето. Те са за Цветомир Стоянов, Денис Сали и Шахин Халибрям, които бяха най-добри в своите категории.

    Единият от треньорите на СК „Мълния“ – Хасково Деян Йорданов беше част от съдийската колегия. А другият –Кирил Петров напътстваше състезателите.

    Сребро и бронз завоюваха каратистите от киокушин клуба в Димитровград. Медалите са на гърдите на Майкъл Атанасов и Александро Костадинов.

    Единият от треньорите на СК „Мълния“ – Хасково Деян Йорданов и треньорът на димитровградчани Иван Нондов защитиха в рамките на състезанието и по – висока техническа степен.

    В надпреварата  участваха 22 клуба от страната с близо 100 каратеки.

    Те отправиха поздрав към състезателите от всички сто страни-членки на киокушин общността, която е най-голямата карате организация в света. Посланието от зала „Дружба“ в Хасково беше записано на видео и ще бъде разпространено.

    Следващото национално състезание по киокушинкай е за деца и ще е в началото на май в Шумен.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Си
      Сиси
      7 -1
      19:34, 24 мар 2019
      Госпожо Славова, сгрешено е второто име на Илайда, тя е сестра на Шахин, моля, коригирайте!
    • 2
      Ни
      Николай Георгиев
      1 -3
      23:29, 24 мар 2019
      "кикушин общността"?!?
    Последни новини