От х:

Днес в x:

Най-големите в Холивуд по Apple TV+. Големият анонс (видео)

Когато събитието ти завършва с Опра Уинфри, това означава минимум, че намеренията са ти изключително сериозни. Големият анонс на Apple от преди няколко минути действително е сериозна заявка за значимо място под обширния покрив на видео стрийминг услугите. Apple, подобно на Google със Stadia, не играе на дребно и очевидно ще бъде агресивна в опитите си да се превърне в сериозен играч в пространството под споменатия покрив.

Компанията най-накрая обяви своята дългоочаквана услуга - „убиеца на Netflix” - Apple TV Plus. Последната ще включва серия от оригинални телевизионни продукти, финансирани от Apple, съответно те ще се предлагат ексклузивно през новата ѝ услуга.

Apple TV Plus ще използва силно редизайниран вариант на Apple TV приложението, което ще получи съответния голям ъпдейт през май.

„Както можете да усетите, днес ще бъде много различно по вид събитие“, стартира "ивента" CEO-то на компанията Тим Кук.

Apple представи новия си продукт като „дестинация за оригинални (продукции) от най-високо ниво“. Количество от най-големите имена в Холивуд ще играят за Apple, начело с легендарния режисьор Стивън Спилбърг.

Последният смята да съживи 93-годишен бранд, носещ името Amazing Stories (Невероятни истории) и да го превърне в серия от уникални научнофантастични епизоди. Дженифър Анистън, Стив Каръл и Рийс Уитърспун ще са главните действащи лица в The Morning Show. Всъщност количеството оригинални продукции, зад които ще стои Apple, беше адски впечатляващо, а замесените лица (освен вече споменатите) ужасно впечатляващи – говорим за творци от калибъра за Джей Джей Ейбрамс, Джейсън Момоа, Алфре Уудард, Крис Евънс, Кумейл Нанджиани и много други. Та дори Голямото пиле ще бъде част от основата инициатива на американския технологичен гигант.

Очаква се Apple да похарчи над 2 милиарда долара само в рамките на настоящата година за ексклузивно съдържание с надеждата да се противопостави успешно на моментните стрийминг лидери в лицето на Netflix, Hulu, Amazon и HBO. Трябва обаче да допълним, че милиардите, които ще похарчи Netflix за оригинални продукции през  2019 година, са повече милиардите на Apple.

Също така поне в рамките на събитието реалните кадри от продукциите, които подготвя американската компания, не бяха много. Последното означава, че голяма част от тях най-вероятно все още са в ранен стадий на реализация.

Apple TV Plus няма да съдържа реклами, ще бъде винаги достъпна услуга, с възможност за гледане онлайн и офлайн(потребителите ще могат да свалят на своите устройства продукциите, които се излъчват). За съжаление компанията не обяви ценовите рамки на новата си услуга. Тя ще бъде достъпна през всички устройства на "Купертино" (включително и Mac), Roku, Fire TV и смарт телевизори на популярни брандове като Sony и Samsung.

През януари Тим Кук обяви, че Apple има 1.4 милиарда активни iOS устройства и екраните на въпросните (както и смарт телевизорите на Sony, LG, Samsung и др.) ще бъдат съществена част от евентуалния успех на Apple TV Plus.

Услугата ще стартира в края на годината в над 100 държави. Не е ясно дали България ще се класира сред тях.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини