От х:

Днес в x:

Две оставки в кабинета заради евтините апартаменти.Печата

Оставките в правителството заради изгодно купените апартаменти са водещата тема в неделните вестници.

"Миниcтъp-пpедcедателят Бойко Боpиcов пpие оcтавкaта на миниcтъpа на пpавоcъдието Цецкa Цачева, cъобщиxа от пpеcцентъpа на Миниcтеpcкия cъвет. Двамата pазговаpяxа и обcъдиxа cвъpзаната c името й имотна cделкa. Пpед пpемиеpа миниcтъp Цачева заяви pешението cи, че подава оcтавкa и не желае cъздалото cе напpежение да cе пpенаcя въpxy pаботата на пpавителcтвото." - в. "24 часа".

"Не съм принудена да подавам оставка, заяви в Стара Загора правосъдният министър в оставка Цецка Цачева, цитирана от Би Ти Ви. "Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антиккорупционната комисия и Върховна касационна Прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице", заяви Цачева. Тя отбеляза още, че е разговаряла с премиера и е обяснила мотивите си, а той е подкрепил решението й. Борисов е приел оставката на Цачева..

Зам.-министърът на спорта Ваня Колева също  подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов. Информацията идва от пресцентъра на министерството на младежта и спорта. Причина за оставката на Колева е апартаментът в сградата "Летера", който тя също както и Цветан Цветанов е закупила на изгодна цена. Тя е придобила имота през 2016 г. Пред Нова телевизия Колева е заявила, че не е ползвала никакви преференции. По думите й тя е закупила имота на пазарна цена, за което й е бил нужен и кредит. Това показва и справка в имотния регистър. "Нито съм искала преференция, нито съм получила. Преди 3 години това е била пазарната цена на имота, предвид това, че той не е имал Акт 16, нито е бил изграден", коментира Ваня Колева." - в. "Сега"

"Фирма "Артекс", от която Цветан Цветанов е купил суперлуксозния апартамент със собствен асансьор на последния етаж в Къщата на буквите на ул. "Латинка" 8 в столичния кв. "Изгрев" защити втория човек в ГЕРБ. "Сделката за имота на Цветан Цветанов е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания", се казва в позиция на фирма "Артекс", публикувана на страницата им във "Фейсбук". Те обясняват, че в нотариалния акт е вписана сумата по данъчна оценка, която е по-ниска от пазарната. Уточняват, че Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента, който са били завършени и с добро обзавеждане, като допълнително е доплатил за новия си имот. Фирмата строител обявява, че е готова да предприеме съдебни действия срещу всички лица и организации, които уронват търговската репутация на дружеството." - в. "Стандарт".

Процесите в коалицията на патриотите също са сред актуалните теми.

"Красимир Каракачанов остава воевода № 1. Днешният VII редовен конгрес на "ВМРО - Българско национално движение" го преизбра за лидер на партията с 516 гласа. Делегатите преизбраха досегашните членове на националното ръководство - заместник-председатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов, организационен секретар Юлиан Ангелов, членове - Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова. Конгресът разшири състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения са депутатите Йордан Йорданов от Добрич и д-р Калин Поповски от Плевен. За член на НИК бе избран и председателят на политическа група "Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера." - в. "Стандарт".

Вестниците отделят място и на ставащото в СДС след обявеното споразумение с ГЕРБ за обща листа на евроизборите.

"Владимир Кисьов от СДС, чието име трябваше да бъде поставено на избираемо място в общата с ГЕРБ листа за евроизборите, е обявил, че няма да се кандидатира. Кисьов беше посочен поименно от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов като желан участник в общата листа като бившият кмет на София припомни, че Кисьов като председател на общинския съвет единствен му е оказвал подкрепа във времената преди ГЕРБ да се оформи като политическа сила. "С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник. (...) Разчитаме на твоята мъдрост, приятелю. Да не се забравя, че Владо Кисьов е първият преговарящ с ЕС" - обърна се Борисов към Кисьов на общата среща преди дни, на която беше договорено съвместното участие на изборите..." - в. "Дневник".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини