От х:

Днес в x:

Обзавеждат по проект Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Димитровград?

Община Димитровград да кандидатства с проектно предложение към Фонд „Социална закрила” за закупуване на обзавеждане и оборудване за Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Димитровград”. Това предлага с докладна към ОбС кметът Иво Димов, в която се прави предложение за внасяне на проектно предложение „Обновяване на обзавеждането и оборудването на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост,  Димитровград”, към Фонд „Социална закрила”.

Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Димитровград е социална услуга в общността от резидентен тип. Потребители на услугата са 9 жени на възраст от 29 до 56 години с лека и умерена форма на умствена изостаналост.

Предоставяните дейности за подкрепа на потребителите на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост са в съответствие на стандартите и критериите за качество на социалните услуги. Обзавеждането на жилището се ползва от 2007 година, когато е разкрита социалната услуга. Със средства от бюджета на услугата през 2015 година са обновени част от мебелите в трапезарията и дневната стая. През 2016 г. е извършен основен ремонт на сградата на стойност 30 000 лв., финансиран от Община Димитровград. Обзавеждането на спалните помещения и меката мебел в дневната стая, освен че е нефункционално и остаряло, е крайно амортизирано и нуждае от подмяна.

В тази връзка в своя докладна кметът Иво Димов предлага Община Димитровград да кандидатства за осигуряване на средства от Фонд “Социална закрила”, като при одобрение ще бъдат закупени нови мебели и оборудване.

При одобрение на проектното предложение Община Димитровград ще осигури съфинансиране за изпълнението на проекта с 10% от общата стойност, в размер на не повече от 3 000 лева.

Със закупуването новото обзавеждане и оборудване ще се създадат условия за подобрени условията на живот на хора с увреждания в среда близка до семейната, по-добри условия за задоволяване на образователните потребности на потребителите и повишено качеството на предоставяната социална услуга.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини