От х:

Днес в x:

Нов паркинг за репатрираните автомобили определят пред ул.„Емилиян Станев“ 6

21 точки включва проектът за дневен ред на редовното заседание на Общински съвет – Димитровград, което ще се проведе на 28-ми март в зала „Гросето“.

Една от докладните, които ще обсъждат местните парламентаристи, е внесена от кмета Иво Димов, и е за определяне на площадка за принудително преместени автомобили.

Принудително преместване на МПС от мястото на паркиране, без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач, се извършва от службите за контрол и от длъжностни лица определени със заповед на Кмета на община Димитровград и се транспортират само до определени от Общински съвет площадки и се освобождават от там след заплащане на разноските по отстраняването, транспортирането и паркирането.

В тази връзка и на основание чл. 62 ал. 1 от Наредба № 9 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на община Димитровград, Общински съвет Димитровград се очаква да определи новоизградения паркинг край блок №6 на ул. „Емилиян Станев“ за площадка за принудително преместени автомобили.

Припомняме, че с решение на ОбС Димитровград от 27. 04. 2017г.,  при престой на задържано със скоба ППС в „Синя зона“ повече от 2 (два) часа или след изтичане на работното време на „Синя зона“, задържаните ППС задължително се преместват от мястото на паркирането им. Блокираният автомобил, след преместването му, се оставя на отговорно пазене, без скобата. Разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство, са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, като в този случай на нарушителя се съставя акт, а цената за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на РПУ – Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини