От х:

Днес в x:

Румяна Арнаудова: Прокуратурата ще провери имотните сделки на Цветанов

И прокуратурата ще направи проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това стана ясно от изказване пред журналисти на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която уточни, че тя още не е възложена на конкретен прокурор.

Сигналът за новия апартамент на Цветан Цветанов е внесен в прокуратурата от гражданското сдружение "Боец", каза Арнаудова.

От гражданското движение са сезирали и комисията "Антикорупция", така че двете институции паралелно ще работят по този случай.

Арнаудова допълни, че сигналът вече е разпределен и предстои по него да бъде направена двумесечна проверка, която да констатира дали има данни за извършено престъпление. В случай на необходимост може да бъде потърсено съдействието и от комисията "Антикорупция", но е възможно и двете проверки да вървят паралелно по различни текстове.

Междувременно стана ясно, че проверката по друг подобен случай, за който беше сезирана прокуратурата – за жилището, което ползва безвъзмездно финансовият министър Владислав Горанов, все още продължава, въпреки че комисията "Антикорупция" не откри данни за конфликт на интереси.

Стана ясно, че двата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма "Артекс“ само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Бившият подчинен на Цветанов в предизборния щаб е придобил двата имота в съсобственост със съпругата си. Така на същата дата – 12 юни, когато Цветанов разменя с фирма "Артекс“ две свои жилища от улица "Елемаг“ за новия си дом, старите му апартаменти стават собственост на Симеон и Ива Велкови. За тях семейната двойка плаща 470 000 лева. Срещу сумата те получават 190 квадрата жилищна площ и две паркоместа.

Вчера Цветан Цветанов обясни в парламента, че е разменил двата апартамента за новото жилище и е доплатил 100 000 лева. Той добави, че всичко е напълно законно.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини