От х:

Днес в x:

Ще удари ли бизнеса предвижданата забрана за пушене на наргиле?

Депутатите гласуваха на първо четене забрана за пушене на наргиле на закрито. Промяната, предложена от Обединените патриоти, беше приета без дебат. Измененията предвиждат глобите за пушене на цигари на закрито да важат и за наргилетата. Предлага се още да се забрани продажбата на изделия за наргиле на непълнолетни. Интересното е, че миналата година „Обединените патриоти” предлагаха да се либерализира режимът и да се разреши пушенето на закрито отново. Сега обаче предлагат режимът да стане още по-строг и да са забранени не само цигарите, но и наргилетата. В Кърджали пушенето на наргилета е една от екстрите, които се предлагат в повечето барове и кафенета. Ще удари ли бизнеса новата забрана ако бъде приета, какво мислят ресторантьорите, Атанас Атанасов, който е управител на заведение в което се предлага наргиле коментира: 

Като всяко едно нещо, което го забраняват, както тютюнопушенето на обществени места, удари бизнеса в цялата страна, така и забраната за наргилетата, ако бъде приета на второ четене в НС би ударила определен вид заведения. Със сигурност доста от заведенията, а в Кърджали има и такива заведения, които са само „наргиле бар“, забраната ще окаже сериозни последици върху техния бизнес. Между 10 и 20 наргилета на ден се продават. Цента варира. Те са няколко вида. Най-обикновеното наргиле е 18 лв., има по-скъпи тютюни, където наргилето е 25 лв., има и екстра плод, които са по-скъпи. Относително е с колко ще се понижи оборотът на заведението в което се предлага наргиле, но пак казвам в заведенията, в които изцяло се занимават само с наргиле със сигурност забраната ще се отрази най-ярко.

Аз лично мисля, че трябваше да има заведения за пушачи и непушачи. Алкохолът също е вреден, но не го забраняват. Защо не го забраняват?

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини