От х:

Днес в x:

ГЕРБ и СДС отиват заедно на евроизборите

ГЕРБ и СДС отиват заедно на евроизборите. Това стана ясно на извънреден брифинг в централата на най – голямата партия.

Премиерът Бойко Борисов и председател на ГЕРБ, Цветан Цветанов, зам – председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ, Румен Христов, лидер на СДС и Владимир Кисьов от СДС обявиха плановете си за съвместно явяване на евровота, който ще бъде на 26 май.

„СДС ще получат сигурно избираемо място в листата. Това съм разпоредил и на Цветан Цветанов“, съобщи премиерът.

В листата от най – старата демократична партия ще бъдат включени две избираеми и разпознаваеми личности.

До следващият четвъртък, когато ще има нова среща между двете партии, трябва бъдат предложени имената на хората от СДС, съобщи Цветанов и напомни, че на 31 март ще бъде обявена листата на кандидатите за евродепутати.

До срещата се стигна след призив на лидера на ЕНП Жозеф Дол партиите, членуващи в европейската десницата да сформират единен фронт за вота. Дол прати писмо до лидерите на формациите-членки у нас и така легитимира преговорите с управляващите с европейска шапка. ДСБ отказа на Дол, а вчера "Демократична България" прекрати разговорите със СДС окончателно. 

Тази сутрин ГЕРБ и СДС започнаха преговори за общо явяване на предстоящите през май Европейски избори 2019.

В момента в централата на ГЕРБ тече пресконференция, на която присъстват лидерът на партията Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов.

От страна на СДС са председателят Румен Христов и Владимир Кисьов. 

Междувременно снимки показаха как започнаха преговорите.

"С Румен Христов се знаем от дълги години. Имаме близо 23-годишно познанство и приятелство, което обяснява защо сме тук", така премиерът Борисов започна обръщението си.

"Форматът ЕНП е много важен за нас, защото това са европейски избори. И колкото тук се опитват да ги превърнат в местни и междупартийни, то те са огромен залог за бъдещето на Европа. Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП е ГЕРБ", похвали се Борисов.

Той предупреди, че има много опасности, които се крият по света в днешния му вид и поясни: "Трябва да защитаваме българския национален интерес.

Вчера говорих с Таяни, снощи с Дол".  "Имаме много работа и не мога да се занимавам повече с партийни дела тук. Надявам се всичко да бъде изпълнено и да бъде доведено до успех", заяви още Борисов.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини