От х:

Днес в x:

Москва показа изпитания на подводния ракетоносец тип „Борей“ (видео)

Военноморския флот (ВМФ)на Русия представи кадри с новия ракетоносец от тип „Борей“, съобщава руският телевизионен канал „Звезда“.

Поздравявайки моряците с професионалния им празник,отбеляза, че подводните сили се намират във фаза на активно развитие. В своята реч той засегна и проекта „Борей“.

„Започнато е серийно строителство на неатомни подводници проекти 636.3 и 677, както и атомни подводници от проекти „Борей“ и „Ясень“. Тези лодки ще бъдат основата на подводните сили и отговарят на най-съвременните изисквания за качества, като незабележимост, маневреност и въоръжение“,  главнокомандващият ВМФ адмирал Владимир Корольов .На 19 март 2019 година се отбелязва 113-ата годишнина от деня на създаването в Русия на Подводни сили на ВМФ. 

В съобщението на ВМФ на Русия се посочва, че строителството на нови атомни ракетни крайцери от тип „Борей“ с ракетни системи „Булава“ е в безусловно изпълнение на задачите за стратегическо сдържане. Планово с тях ВМФ  поддържа на групировките на морските стратегически ядрени сили. Осигурява се и техническа готовност на ракетните подводници със стратегическо назначение РПЛСН от трето поколение с ракетни системи „Синева“. 

Главното командване на ВМФ продължава плановото развитие на подводници с високоточни ракети с морско базиране. На събития на военноморскитв сили бяха показани кадри с масиран учебен удар едновременно с четири ракети "Булава" от ядрения подводен крайцер "Юрий Долгорукий" по цели на полигона Кура в Камчатка.

Подводниците са основната ударна сила на флота. Те имат висока мобилност, секретност и възможност за участие в решаването на оперативно-стратегически и стратегически задачи.

До края на годината към флота ще бъдат добавени 5 нови подводници - три ядрени крайцера "Княз Владимир", "Казан" и "Новосибирск", една дизел-електрическа подводница - "Петропавловск Камчатски" и специална подводница - "Белгород".

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини