От х:

Днес в x:

11 °C

Подготвят Асеновград за пролетното почистване

Започна подготовката за пролетно почистване на града - фино метене на улиците, предстои машинно метене, а където е възможно и миене. Обхватът и графикът на машинното метене и миене на улиците ще бъде оповестен скоро, информираха от местната управа. От 1 март Общината има сключен договор с фирма „КМД“ за „Събиране и транспортиране на битови отпадъци от 27 населени места на територията на община Асеновград“. Срокът му на действие е 3 години. Разплащането ще се извършва по единични цени за отделните извършени дейности. Според договора подлежащи на разплащане ще са само дейности, одобрени в констативни протоколи и справка за стойността на извършеното месечно. Ангажимент на фирмата е да предостави 307 контейнери тип „Бобър“ с ненарушена цялост и близо 6 500 кофи. Услугата касае 27 асеновградски села с население общо над 12 320 жители. Прогнозното количество формиран отпадък за тази година от тези населени места е 2870 000 тона.

Ежедневното обслужване на уличните контейнери за смет в града е възобновено от началото на месеца. По договор градът и кварталите Горни и Долни Воден се обслужват едновременно от 6 сметосъбирачни автомобила по маршрути. В експлоатация е и специализиран автомобил, обслужващ контейнери тип „лодка“.

През януари и февруари бе извърши подмяна на амортизирани и счупени улични контейнери, а ремонт бе извършен на 52 „Бобър“-а. Толкова са ремонтирани и в Горни и Долни Воден.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини