От х:

Днес в x:

Петър Стойчев отново стана световен шампион по плуване в ледени води

Петър Стойчев отново стана световен шампион по плуване в ледени води. 42-годишният българин триумфира край ледовете в езерото Семьоновское в Мурманск с нов световен рекорд в най-дългата дистанция - 1000 метра.

Стойчев спечели убедително състезанието с време 12:10 минути. Той подобри с пет секунди досегашния си рекорд, който постави при спечелването на световната титла в Бургхаузен през 2017 г.

За разлика от тренировките, които се проведоха при температура на въздуха минус 7 градуса, по време на състезанието над Мурманск грееше слънце, а температурата на водата беше около нула градуса, предаде Би Ти Ви.

Световното първенство по плуване в ледени води се проведе за трети път след 2015 и 2017 г. Стойчев участва за втори път и за втори път спечели златния медал.

В края на ноември българският плувец записа още едно впечатляващо постижение. Той стана шампион в първото организирано състезание в ледените води край Антарктида.

Стойчев е носител на рекордните 11 Световни купи по плувен маратон и световен и европейски шампион на 25 километра плуване в открити води.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини