От х:

Днес в x:

По -малко катастрофи, убити и ранени по пътищата на Хасково

Изображение 1 от 4

    Нулева толерантност към нарушителите при констатирани нарушения! За това е категоричен шефът на Пътна полиция в Хасково Димо Чобанов по повод акцията, която тече от началото на седмицата в цялата страна. Фокусът й е насочен към използването на колани и обезопасителни системи, в които влизат и детските столчета. Те са изключително важни както за шофьора, така и за пасажерите в колата, напомнят от пътна полиция.

    Въпреки че проверката е тематична, при спиране водача се проверява на практика за всичко-застраховка, неплатени глоби, техническа изправност, посочи Димо Чобанов.

    Според наблюденията му шофьорите са все по-изрядни откъм навика да слагат колани през последните години. „Тези тематични акции играят своята превантивна роля и това се вижда и при намаляващия брой нарушения, които пътните полицаи отчитат. Коланите са важни, защото наистина спасяват животи. Все по-честото присъствие на органите на реда и честите проверки, създават друга култура на движение, а това се вижда и при намалелия брой произшествия, които отчитаме от началото на година. “, казва шефът на Пътна полиция в Хасково.

    Според данните от началото на тази година до 13-ти март в Хасково пътните произшествия са с 13 по-малко по-малко в сравнение със същия период на миналата година. 34 са тежките катастрофи по пътищата в района за два месеца и половина. Загинали с трима по-малко, а ранените с 20 по-малко в сравнение.

    Акцията на полицията за проверка на колани на водачите и пътниците в колите продължава до края на седмицата.


    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ст
      Станимир
      18 0
      17:03, 14 мар 2019
      Логично.. Населението на Хаскьой много бързо се топи! И все пак, ако оправят някои невралгични места/ кръстовища, катастрофите много още е паднат! Ни нищо не се прави!
    • 2
      Аг
      агент 007
      15 -2
      17:15, 14 мар 2019
      Половината водачи на пътя са с купени книжки и за съжаление това все още продължава въпреки медийния шум!
    • 3
      Мо
      може и бес име
      2 -2
      21:40, 14 мар 2019
      а за говорене по телефон сигорно се дават награди
    • 4
      Ге
      Гела
      2 -3
      06:11, 15 мар 2019
      Хасковлии са излючително мързеливи.
      Ако ги боли колкото ги мързи......
    • 5
      11
      111111
      7 0
      09:14, 15 мар 2019
      Нема човек нема проблем За десет години 550000 напуснаха България и към 300000 умряха ог щастливия живот и прекрасните пенсии

    Още новини

    Последни новини