От х:

Днес в x:

Ученици от ПМГ с италиански сертификати от международно обучение

     
    Петимата ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, които станаха част от международно обучение по програма Еразъм+ в Италия, получиха днес сертификатите си. Директорката на ПМГ Гергана Петрова им връчи документа, който е подписан от колежката й от  италианското училище, партньор на хасковското по проекта Франка Маси.
    Галина Вълчева, която тази година е абитуриентка, Джанер Реджеб, Николай Ников, Георги Радев и Стефан Стефанов, водени от преподавателя по английски език от ПМГ Мария Чанкова и с участието на Гергана Петрова, се включиха  в обучителния тренинг в италианският град Кава де Тирени. Те се върнаха само преди ден от там.
    Това беше финалната фаза на двугодишния проект „Entrepreneurial Mindset for Successful Life“, в който  хасковското училище имаше партньори още от Испания и Франция. По време на неговото изпълнение 20 ученици от хасковската гимназия се включиха в различните му фази, обясни Гергана Петрова. 
    Докосването до различна култура, до начина на живот вътре в семействата, е част от ценния опит, който са натрупали по време на пребиваването си в Италия, разказа Галина Вълчева. Хасковските ученици са били настанени в италиански семейства по време на седмичното си пребиваване в Италия.
    Крайната цел, залегнала в проекта е развитие на предприемаческите умения, екипността, креативното и критично мислене.  А тя определено е постигната, посочиха още участниците.
    По време на престоя си в Италия учениците от Хасково са направили презентация на маркетингова кампания. За подготовката си те са направили посещение на място в няколко от местните фирми.
    Едната от тях е за качествен контрол на строителни материали.  "Всяка фирма с различен бизнес, която отвори врати за нас, ни даде възможност за поглед върху различните полета за професионално развитие. Затова беше много интересно да видя защото например този строителен контрол е важен за индустрията. Как се правят бизнес плановете и се менажира една фирма- все полезни знания.“, коментира впечатленията си Галина Вълчева.
    12-класничката обаче е най-впечатлена от развитието в Италия на социалното предприемачество. „То е средата между дарителството и корпоративния бизнес. От една страна създава работни възможности за хората в нужда, но и продуктите, които се произвеждат също отиват с благотворителна цел.“
    Участниците в дейностите споделиха, че сега са по-самостоятелни, по – уверени в знанията си и са щастливи от създадените нови приятелства на Европейско ниво.
    Това е един от приятните начин да учиш. Всичко става с лекота, коментираха учениците.
     
    Освен участниците по Еразъм +, директорът Гергна Петрова поздрави днес за отличното му представяне и десетокласника Стоян Малинин. Като част от българския национален отбор, преди дни той спечели сребърен медал от Международната олимпиада по програмиране в Москва.
     
    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ив
      Ивана
      3 -7
      08:10, 15 мар 2019
      Най-слабата директорка на ПМГ от много години наса... Виж коментара
      • Ба
        бай ганьовци
        1 -1
        09:30, 15 мар 2019
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Чо
      Чобанина
      1 -1
      09:06, 15 мар 2019
      Много готина директорка, ше я изпапкам

    Още новини

    Последни новини