От х:

Днес в x:

България ограничи въздушното си пространство за Boeing 737 Max

България също спира полетите на Boeing 737 Max, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вчера Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA) издаде директива по безопасност, касаеща самолетите "Боинг 737 8/9 MAX".

Във връзка с нея, ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" издаде необходимите указания, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, включително и излитащите и кацащите на българските летища, с изключение на полетите за пребазиране или ремонт.

Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.

Във вторник вечерта самолет от този тип, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам кацна безаварийно на летище София, се казва още в съобщението.

Припомняме, 157 души загинаха при инцидента с Боинг 737 Макс в неделя. Новият самолет Boeing 737 MAX 8 падна на 62 километра югоизточно от столицата Адис Абеба на път за кенийската столица Найроби.

От "Етиопските авиолинии" потвърдиха, че всички пътници на борда са загинали.

Бяха открити и черните кутии на падналия самолет на Етиопските авиолинии.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини