От х:

Днес в x:

Откриха ново кметство с читалище в Навъсен

    Официално бе открита новата сграда на кметството в село Навъсен, в която се помещава и читалище "Пробуда 1930", съобщиха от община Симеоновград. Това стана на церемония вчера в присъствие на жители на селото, представители на общинската администрация и кметски наместници.

    Лентата на обновената сграда прерязаха кметът на Симеоновград Милена Рангелова заедно с кмета на Навъсен Жечо Желязков. Всички гости на събитието бяха посрещнати по стар български обичай - с питка и мед.

    Сградата, в която бе извършено преустройството е монолитна, общинска собственост на един етаж и мазе със застроена площ 237,60 кв.м., бивш Младежки дом. Ремонтните дейности са на стойност 106 140,00 лв и са отпуснати от общинския бюджет с решение на Общинския съвет, поясни кметът на селото Жечо Желязков, който е активен член на културната институция с група за автентичен фолклор "Родолюбие".

    Със средствата са обособени няколко помещения – фоайе, кабинет за кмета, библиотека, зала за масови мероприятия, два архива и санитарен възел. Извършен е основен ремонт на покрива, фасадата е боядисана, изцяло е подменена дограмата, както и ВиК и ел.инсталациите, облагородено е пространството около сградата. Монтирани са климатици за отопление.

    В края на тържеството домакините и гостите пожелаха още родолюбиви начинания в селото.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Pe
      Petrov.
      2 -1
      15:10, 11 мар 2019
      Този с 2 пръста чело ли е кмет?
    • 2
      Уч
      Учител
      2 -1
      17:21, 11 мар 2019
      Алоо МОН и областния инспекторат , какво прави училищния автобус там? Проверете кого е возил? Ще стане интересно!
    Последни новини