От х:

Днес в x:

Без протестно автошествие и с обвинение за саботаж от полицията

Изображение 1 от 5

    Обявеното в ранния следобед днес протестно автошествие по улиците на Хасково не се състоя. Протестиращите се отказаха от обиколката, в която трябваше да демонстрират исканията си за по-добър живот и промени в изборния кодекс и администрацията на държавата, и в парламента.

    Те се събраха на паркинга до стадион „Хасково” и още в началото получиха предупредителни протоколи от полицията, че не мога да нарушават реда в движението по улиците на града. От служителите на реда им беше обяснено, че могат да се движат по улиците с автомобилите си, но не могат да надуват клаксони, нито пък ще бъде направена временна организация на движението докато десетина автомобили се изтеглят по подадения маршрут. 

    "Този протест е опорочен. Тези предупредителни протоколи, които не са описани никъде в Закона за митингите и събранията,  са репресия и саботаж на недоволството", посочиха събралите се на протеста. До отказа от автообиколка се стигна, защото протестиращите прецениха, че няма да има смисъл от нея, ако не бъдат затворени трасетата, по които те минават, няма да успеят да привлекат обществено внимание и да призовават за подкрепа за референдуми по всички важни въпроси в държавата и по места.

    В крайна сметка лидерът на протеста Георги Ванков прочете исканията на място. Едно от тях е за спазване на гласувания преди Изборен кодекс, в който е залегнал електронният вот. На последните избори от близо 2 млн.българи в чужбина са успели да гласуват едва 200 хиляди. Ако има възможност за електронен вот, ще се чуе гласът на повече българи, каза Ванков. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Op
      Opsss
      38 -16
      16:42, 9 мар 2019
      Така става като все искате по мирния начин да я карате, настъпване трябваше още в началото не да се искат разрешения и какво ли още не. Другата събота пак се съберете 10 човека.
    • 2
      Ха
      Ха , ха ха ...
      20 -33
      18:01, 9 мар 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Ке
      Кенанция Маймун
      21 -13
      18:22, 9 мар 2019
      Защо смениха името "Народна милиция" на "Полиция"
      ..
      Ами според Конституцията на САЩ (да не кажете че съм червен) , Народната Милиция е организация на Народа , която защитава Държавата и Конституцията от вътрешни и външни врагове
      ....
      А "Полиция" идва не от полюция (неволно изхвърляне на сперма) , ами от "Политика - Полицията защитава политиката на управляващата класа - чорбаджии и бейове .
      По време на Османското иго запртиетата са били полицаи - защото са защитавали Чорбаджиите от ГРОБ и Бейовете от ДПС. В тоя смисъл ,
      Светия (за мен) Апостол на Свободата Васил Левски е бил криминален престъпник , който се е борил против политиката на чорбаджиите и бейовете :))
    • 4
      За
      Закон
      21 -41
      18:22, 9 мар 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Гр
        гражданин
        31 -7
        18:54, 9 мар 2019
        "Закон" нали всичко това се прави за по добър начин на живот, това че някои сте страхливи "драскачи" не ви прави достойни Българи когато не можете да помогнете на някои поне не му пречете. В безсмислените ти редове усещам треперещите ти ръчички върху клавиатурата от гняв и завист, нямате смелост да се покажете но искате своите две минути слава зад разни анонимни постове. Докато Борисов обещаваше през 2010гче до 3 години ще се завърнат българите от чужбина те продължиха да се изнасят и все още продължават за да търсят по добър живот,но ти това не го разбираш защото си нечии хрантутник!!!
    • 5
      🇧🇬
      🇧🇬
      7 -13
      19:19, 9 мар 2019
      2. Ако и когато, различни политически и, особено а... Виж коментара
      • Ne
        nelicha
        14 -7
        22:10, 9 мар 2019
        сьгласен сьм с написаното по горе само с една забележка . всичката тая . мародерско вандалска паплач е организирана от агенти на власт имащите за да отклонят вниманието на общественоста от сьщноста на самия протест .а горките тьпанари дори и не предполагат че са маша в рьцете на тези които наѝ много мразят
    • 6
      Ме
      Метъла
      28 -8
      19:28, 9 мар 2019
      Диктатурата на Цоко и Боко,трайте си още.Като вкарат еврото ще ревнете на умряло.
    • 7
      До
      Дон Хрристозо Мафиозо
      13 -3
      21:54, 9 мар 2019
      Метъл не4дей така бе Ббат Бойко е добрият чичко в джбчето на който дрънкат семки и бонбонки----- извинявай не бонбонки а милионки
    • 8
      Ке
      Кенанския Маймун
      12 -7
      23:05, 9 мар 2019
      Мутри и бейове пият шербет
      Полицаите играят им кючек
    • 9
      Ев
      Европеец
      7 -12
      09:31, 10 мар 2019
      Не може да протестираш за законност и промяна на к... Виж коментара
    • 10
      Го
      гого
      11 -2
      12:53, 10 мар 2019
      Така ГЕРБ ще спечелят и изборите!! Направете проста аритметика колко е Държавната администрация,корпоративният вот който ще получат чрез заплахи за съсипване на бизнеса и всичко ще излезе на яве!! Така,че тези социолози да си скъсат дипломите и да не харчат повече народна пара,а да обявят резултата!!
    Последни новини