От х:

Днес в x:

МОН подкрепя Закона за забрана на наргилетата

Министерството на образованието подкрепя законопроекта за забрана на пушенето на наргиле на закрито, който бе внесен в 44-то народно събрание от НФСБ.

Това каза за news.bg зам. - министърът Деница Сачева, след като законопроектът беше обсъден от Комисията по образование. МОН изразява и принципна подкрепа към всякакви изделия, свързани с тютюнопушене за ученици и подрастващи. Според Сачева те са фактор, който уврежда тяхното здраве и не е полезно да се разпространява тяхната употреба.

Според Сачева промените в закона за здравето ще бъдат приети, тъй като са минали на първо четене през Здравна комисия, а вече и през образователна.

"Няма съществени настроения против тези промени", заяви Сачева.

Всичко, което е свързано с предотвратяване на зависимостите сред младите хора, според зам. - министърът, е политика, които среща политическа и обществена подкрепа. Не би трябвало да има засегнати страни, предполага Сачева.

"До този момент съм чувала единствено негативни коментари от страна на Асоциацията на заведенията. Когато говорим за подрастващи, няма място за дебати", категорична беше Деница Сачева.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини