От х:

Днес в x:

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев пристига на официално посещение у нас

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев пристига на двудневно официално посещение в България, съобщава пресслужбата на руското правителство, цитирани от Българското национално радио. Програмата му предвижда днес срещи с българския министър-председател Бойко Борисов и с президента Румен Радев.
 
В дневния ред на предстоящите преговори са актуалните въпроси на двустранното търговско-икономическо, инвестиционно, научно-техническо и културно-хуманитарно сътрудничество, гласи официалното съобщение на сайта на руското правителство. Очаква се да бъдат обсъдени и съвместните проекти в енергетиката.
 
Според публикации в руските медии Газпром ще транзитира най-големите обеми синьо гориво по българския участък на газопровода „Турски поток“. Освен това тръбите за разширяването на газопреносната ни мрежа ще бъдат произведени от свързаната с руския газов монополист компания.
 
Междувременно късно снощи руският вицепремиер Сергей Приходко заяви, че държавната корпорация „Росатом“ е готова да се включи в търга за АЕЦ „Белене“ и да построи централата в кратки срокове. Туризмът също така е в дневния ред на планираните разговори. Ранните записвания тази година показват спад от 25% на интереса на руските туристи към България.
 
Заради посещението на Медведев МВР въвежда засилени мерки за сигурност.Екипи на полицията ще спират движението при преминаването на официалните кортежи по различно време на различните обекти, уточни за „Хоризонт“ комисар Борислав Муеров от СДВР.
 
„Първоначално ще бъде затворено движението по самото посрещане, което ще бъде на Паметника на Незнайния войн. Там отново ще бъдат обособени контролно-пропускателни пунктове, след което ще бъдат поетапно затваряни и другите  участъци“, обясни комисар Борислав Муеров от СДВР.
Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини