От х:

Днес в x:

Силно представяне за танцьорите на „Гранд“ на фестивал в Гърция

    Състезателите на хасковския клуб по спортни танци „Гранд“ записаха силно участие в 4-тото издание на Athens Dance Festival, провел се от 22 до 24 февруари в Атина. Това е най-голямото по мащабите си танцово събитие в Гърция и включва както тренировъчен лагер, така и турнир за всички възрасти и различни танцови стилове. Тази година имаше рекорден брой участници, двойно повече от предходното издание, от над 15 държави, сред които състезатели от водещите танцови школи в Англия, Русия, Германия, Полша.

    Хасковският клуб „Гранд“ беше представен от шестима състезатели, съобщиха от тима. Марин Мартинов и Диляна Димитрова се състезаваха в групата на юношите, латиноамерикански танци. В двете дисциплини, в които участваха, заеха призови места. Убедително завършиха на 1-во място и спечелиха златните медали в турнира по 3-те танца: Ча-Ча -Ча, Самба и Румба. В отворената програма по 5-те танца отстъпиха на представителите на Русия, Германия, Молдова и завършиха 4-ти.

    Смесената танцова двойка Братан Братанов - състезател на „Гранд“ и Калина Джамбазка - състезателка на „Гардения“ (София) участваха при състезатели над 19 години. Конкуренцията там беше най-голяма - 48 танцови двойки, включително такива от „топ 4“ в света. Братан и Калина надскочиха себе си и се класираха в четвъртфинала, на 20-то място, което е обещаващо за млада танцова двойка като тях. Братан е на 21 години, а Калина - на 17 години и танцуват заедно от по-малко от 6 месеца. Като нова изгряваща танцова двойка те взеха участие и в категорията „Rising Stars“ и бяха близо до влизане във финала, завършвайки на 10-то място.

    При соло момичета Десислава Цветкова и Дияна Янева се състезаваха в групите на юноши младша и юноши старша възраст. Конкуренцията беше изключително силна, започвайки от 1/8 финал, класирането за всеки танц по отделно. Десислава Цветкова се представи най-силно в танците Самба и Румба, където достигна полуфиналите и малко не й достигна да се класира на финал на Самба. Дияна Янева се пребори с голямата конкуренция, класирайки се във финала на танца Джайв, където завоюва 3-то място и бронзов медал. Малко не й достигна да се класира на финал в състезанието по Ча-Ча-Ча. И за двете момичета това беше първото им участие на международно състезание от такъв ранг.

    В деня преди турнира се проведе тренировъчен лагер с водещи световни специалисти, сред които европейската шампионка за професионалисти Мелия от Полша, както и спортния директор на Световния танцов съвет - Ханес Емрих от Австрия. Те бяха и част от престижната съдийска комисия на турнира. Съдии бяха и двамата треньори на „Гранд“ Николай Манолов и Павлина Вълчева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини