От х:

Днес в x:

Тайното оръжие на Apple в Китай

Тъй като смартфоните стават все по-скъпи, а иновациите в новите устройства стават по-малко, има по-малко причини да обновявате вашето устройство на всеки две години. Това е проблем за всички производители на телефони, които разчитат на продажбите, за да захранват своя бизнес, но Apple смята, че има решение. Компанията обедини усилията си с редица китайски банки, за да предложи безлихвен кредит за нови покупки на iPhone.

С нововъзникващата средна класа и масивното население, Китай е голям пазар за цялата технологична индустрия. Но икономическите проблеми на страната, търговската война и местните конкуренти направиха трудно за всички големи имена да правят бизнес там. В случая на Apple, компанията наскоро трябваше да каже на инвеститорите си, че вече няма да продава толкова устройства в Азия, както преди, поради "търговско напрежение".

Според Reuters, купувачите на нови iPhone могат да се класират за безлихвен кредит и да плащат около 41 долара на месец за iPhone XR, или 53 долара на месец за XS. Както и преди, компанията, която исторически избягва отстъпките на своите продукти, ще свали малко от цената, ако потребителите изтъргуват по-стар iPhone. В Купертино се надяват, че тези мерки ще бъдат достатъчни, за да подхрани по-бавните продажби на новите телефони.

Струва си да се каже, че лошите условия за Apple не са същите като за други компании, тъй като гигантът все още прави милиарди на месечна база. Компанията обаче става жертва на закона за големите числа, тъй като всеки лек спад на иначе експлозивната рентабилност на iPhone изглежда по-лошо в сравнение с това.

Apple със сигурност държи под око света на финансовите услуги, тъй като изглежда увеличава приходите си от продажбите на устройства. Съобщава се още, че компанията работи с Goldman Sachs, за да пусне кредитна карта за потребителите на Apple Pay, която ще предлага парични бонуси, когато купувате нови устройства и услуги на Apple.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини