От х:

Днес в x:

Общинският съвет не даде кмета да откупи или компенсира Стаматов за парка в Куба

Общинският съвет отказа да се търси вариант за спирането на строежа на парка в Куба. Предложение за това беше направено в извънредна докладна записка до Общинския съвет днес, подписана от 7 местни парламентаристи.

В нея съветниците бяха предложили да се вземе решение като се възложи на кмета Добри Беливанов в разумен срок да използва всички възможни законови начини за преговори със собственика на имота Иван Стаматов, било то с компенсиране с подходящ общински терен, изкупуване на частния имот или други форми, така че да може да се запази обществения интерес, както и зелената площ.

В знак на недоволство от страна на живеещите в района е постъпила подписка до председателя на Общинския съвет Таня Захариева, подкрепена от 248 души, които са против застрояването на съществуващата зелена площ и детска площадка в нея, намиращи се в квартала между улиците Св. св. Кирил и Метой" и "Брацигово", пише в докладната.

От "Коалиция за Хасково" заявиха, че ако се приеме предложението, това ще бъде прецедент, защото частната собственост е неприкосновена. От там допълниха, че се прави внушение, че въпросният имот е продаден от община Хасково. Това категорично не е така, а е възстановен с решение на съда като останалата част от имота /372 кв. м./ е общинска собственост, предвидена за комплексно жилищно обслужване, обясниха още от Коалицията.

Предложението, внесено с извънредна докладна, обаче не беше одобрено - 12 от съветниците гласуваха "за", 6 "против" и 11 се въздържаха.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ор
    Орфеец
    50 -6
    14:13, 22 фев 2019
    Каква излезе сега работата? Общината не го е продавала. А защо не казахте по-рано? Или гербливите птици пак налетяха на сухо л...о.
  • 2
    Де
    Дечо Таралежков
    44 -3
    14:18, 22 фев 2019
    Хайде сега протестиращите да пседнат на пейките и да пият една студена вода
  • 3
    Ст
    Стаматов
    30 -24
    14:54, 22 фев 2019
    Предатели. Дано застроят личните ви имоти. Предателите на Георги Узунджовеца естествено че ще защитават всичко що е строител и чорбаджия. Подли подлоги
  • 4
    Гр
    Гражданин
    48 -9
    15:49, 22 фев 2019
    Виж да беше Гергов да му дадат едни 30-40 млиона. А то Стаматов. Че и приятел на нашия враг кмета.. ГЕРБ ще види победа на изборите през крив макарон .И жалко за града. Най-после някой читак ще се уреди.
  • 5
    Ке
    Кенанския Маймун
    30 -3
    16:19, 22 фев 2019
    що не дадете поименно как гласуват общинските съветници ???
    ....
    да не излезе че мутрите са гласували за чорбаджията ???
  • 6
    Гр
    Гражданин
    41 -3
    17:47, 22 фев 2019
    По същата логика общинските съветници от ГРОБ да гласуват откупуване на всички имоти на джендърската дружина - Гаргов чейнчажията, Тенчо сервитьора с присъда за контрабандни цигари, полковника Минев с горивото на бившето ОСО и Цвети Лалов с розовите прилепнали тениски.
  • 7
    Ме
    Местен
    8 -1
    19:33, 23 фев 2019
    То може и площада в центъра да е бил нечия собственост ама никой не строи кооперация до паметника на незнайния войн! Какво като е частен имот? Затова има варианти да се замени с друг или да се откупи. Да го измислят в администрацията и да предложат решение. Хората си искат парка и това е!
  • 8
    Ка
    Как не ви е срам съветници
    3 0
    07:52, 25 фев 2019
    Как не ви е срам съветници как ли са ви подкупили или са ви наледили да не се съгласявате нека тогава Стаматов изкупи всички паркове в града с помоща на Кмета и да застрой всички паркове в щибания град
    Има много гнили работи в цялата история !!!
    Ние гражданите ще разберем далаверките на Стаматов и Биливанов колко ли пари е дал на кмета да му подпишат тъпото разрешително !
    СРАМ.И ПОЗОР ЗА КМЕТА КОИТО ЗА НИЩО НЕ СТАВА И ПРОВАЛЯ ХАСКОВО !!!
Последни новини