От х:

Днес в x:

Триметровите Пижо и Пенда вече са в центъра на Хасково

    Пижо и Пенда вече заеха местата си на площад „Общински“ в центъра на града. Триметровите мартеници и през тази година привличат погледите на минувачите, но най-много им се дивят децата. Костюмите на гигантските фигури са ръчна изработка на учениците от Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково.

    И през тази пролет около тях ще е най-атрактивното място за селфи.

    Не колкото гигантите, но пък по свой вкус и въображение, децата от града ще могат да изработят мартеници за себе си и близките си тази събота. И тази година те могат да се включат в инициативата на Регионалния исторически музей на 23 февруари и да се научат как да заплитат белите и червените конци, какви са символите, които се вплитата в мартеничките.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      12 -1
      14:30, 21 фев 2019
      Не разбрахте ,баба Марта не е Пижо нито Пенда!Тъпаци с тъпаци.Турете между тях и Дженда.....
    • 2
      Бо
      Бонд
      5 -2
      14:31, 21 фев 2019
      прекрасна инициатива. Трябва да има повече празнични моменти в тоя живот. Нека да преекспонираме всички празници и да ги превръщаме в текстилна вакханалия. Такова е търсенето на мартеници, че се организира дори и внос. Тая традиция ако можем да я развием и да я `продадем` на европейци и американци, ще им го върнем за свети валенти и ще реализираме добра печалба.
    • 3
      Еж
      ежко
      3 -1
      20:47, 21 фев 2019
      И кака Снежка-Гарабет стърчи наблизо или е в общинския салон и всеки желаещ може да си направи селфи с почетната ни съгражданка .
    Последни новини