От х:

Днес в x:

Четири пожара на открито гасиха огнеборци, виновниците гасили с подръчни средства

Със затоплянето на времето започнаха и пожарите на открито, причинени от човешка небрежност. Само на 20 февруари екипи на противопожарните служби в областта са гасили четири огнени инциденти, при които са спасени гора,имущество и сгради. Сухи треви са горели край селата Барутин, Горна Арда, в местности край Златоград и Неделино.

Пожар на площ от близо 4 декара гасиха огнеборци и горски служители край Златоград. В гасенето са участвали 2-ма служители на ДГС-Златоград, като при пристигане на мястото на пожара е установено, че горят сухи треви и храсти в ливади, а на мястото е заварена една жена, която гаси пламъците с подръчни средства. По-късно от нея са снети обяснения за причините за пожара- небрежност при боравене с открит огън. Пожарогасенето е осъществено на площ от 4000 кв. м. и са били спасени 5 дка иглолистна гора и една сграда.

Мъж и две жени са намерени да гасят с подръчни средства и на мястото на пожар в сухи треви в местността Качурница край Неделино.

При пожара в Барутин, където са подпалени отпадъци, са спасени сграда, намираща се в непосредствена близост, лекотоварен автомобил и 50 кубика складиран дървен материал. Други два пожара са причинени от задръстени комини на сгради в Смолян, не са били нанесени материални щети.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини