От х:

Днес в x:

Хасково сведе глава пред подвига на Левски и отбеляза 146 години от гибелта му

    Левски е икона, достигнала върха на безсмъртието и вече 146 години неговото безсмъртие е неоспорим факт. Трябва да се гордеем, че имаме светиня, надживяла превратностите на времето. Неговите думи и завети за братство, за свобода, родолюбие звучат всеки път, когато отбелязваме рождението или смъртта на Васил Левски. Апостолът посвети живота си за днешната свободна България. Много от думите му и днес са актуални, прелетели във времето и достигнали до съвремието, за да ни учат и водят.

    Наш дълг е да запазим спомена за Апостол и да разказваме на децата си за неговото дело. Да се гордеем, че сме наследници на Васил Левски. С тези думи кметът на Хасково Добри Беливанов, изречени пред бюст паметника на Апостола в Хасково призова за минута мълчание и падане на колене в памет на големия революционер и родолюбец.

    Панихида отслужиха петима свещеници. А военни почести отдадоха военнослужещите в Хасковското поделение.

    В ритуала пред паметника в двора на училище „Васил Левски“ участваха и областният управител на Хасково Станислав Дечев със заместничката си д-р Стефка Здравкова. Цветя и венци положиха деца от детските градини в града, ученици, почит отдадоха от неправителствени и граждански организации, политически партии. Пред Левски глава сведоха и „сините“ футболни фенове.

    Честването завърши с красив рецитал, посветен на делото на Апостола, който изнесоха в памет на патрона си учениците от училище „Васил Левски“.

    Haskovov.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ко
      Колев
      9 -12
      14:45, 19 фев 2019
      А от Не Българската Социалистическа Партия имаше ли представители? На тях, по-си им харесва да се прекланят пред паметника на изрода Тодор Живков или Альоша.
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        9 -14
        14:50, 19 фев 2019
        Писмо на Левски до Л.Каравелов: ,,Байо Либене,... Виж коментара
    • 2
      Фе
      Фея
      10 -2
      18:22, 19 фев 2019
      Сега четем слова пред паметника му, поднасяме венци и цветя. И дотам. Ние като народ не заслужаваме ЛЕВСКИ. Предали сме го тогава, предаваме и го сега.
    Последни новини