От х:

Днес в x:

За пръв път в Широка лъка ще се проведе фолклорен конкурс за деца

Първи фолклорен конкурс за деца от 5 до 18 годишна възраст „Широка лъка пее, свири и танцува“ 2019 ще се проведе на 20 и 21 април 2019 г. в село Широка лъка.

Сред основните цели, освен съхраняване и популяризиране на българския музикален и танцов фолклор, е да се превърне в място за среща на традициите от различните краища на България, приобщаване към професионалното музикално образование и стремеж към изучаването на българската народна музика.

Според регламента ще могат да участват всички изпълнители в областта на народно-песенното и инструментално изкуство в следните направления – народно пеене, народни инструменти – гайда, гъдулка, тамбура и кавал. Групите са разделени възрастово от 7г до 18 годишна възраст, като в народните танци могат да участват и деца от 5 годишна възраст.

Всяка година раздел „С песните на ……“ ще бъде посветен на известен фолклорен изпълнител. През 2019 г. разделът ще бъде посветен на народния певец Младен Койнаров.
Роден в сърцето на Родопите, Младен Койнаров започва творческия си път като солист в концертна група.

Конкурсът се организира от НУФИ „Широка лъка“ с подкрепата на кметство Широка лъка и Община Смолян, участниците поемат разходи за транспорт и храна, като такса за участие не се заплаща. Право на участие имат деца от 5 до 18 години, задължително условие за участие в конкурса е попълването и изпращането на Заявка за участие по образец. Срокът за изпращане на заявките е до 20 март 2019 г. на e-mail: shiroka_lukapee@abv.bg
В конкурса ще бъдат присъдени награди диплом, плакет, парични и предметни награди за всички възрастови групи и категории, за оригинална хореография.
Ще бъде присъден приз за най-добро изпълнение на песен от репертоара на Младен Койнаров. Ще има и поощрителни награди.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини