От х:

Днес в x:

Венецуелски пари и фондове се превеждат в сметките на български адвокат

„ От партньорите от САЩ по дипломатически път е получена информация за парични преводи от Държавната петролна компания на Венецуела, за които са били използвани български банкови сметки. “, това обяви на брифинг след срещата тази сутрин при министър -председателя Бойко Борисов главният прокурор на България Сотир Цацаров. В разговорите участваха и посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин и шефът на ДАНС Димитър Георгиев. Те се събраха по повод изтеклата информация, че на фона на кризата, която тресе Венецуела, президентът Николас Мадуро продава златния резерв.

„Току -що имахме дискусия с Борисов, с главния прокурор и представители на българската система за национална сигурност. Решаващата част от разговорите беше да спрем нелегалния трансфер на парични средства и фондове за Венецуела. Правителството заедно с други страни от ЕС работи в сътрудничество за да гарантират, че богатството на народа на Венецуела няма да бъде откраднато“, каза американският посланик Ерик Рубин

От кратката информация, която даде Сотир Цацаров става ясно, че банката и лицето, титуляр на сметките от България, по които са правени преводите, са установени. „Има преводи от Държавната петролна компания на Венецуела по тези сметки. Сметката е една, но с множество свързани други такива, по линията на това, че българинът е адвокат и по закон има право да открива доверителни сметки. “, посочи Цацаров и обясни, че впоследствие са извършвани и други преводи, в резултат на което са изнесени част от средствата към други банки и трансферирани към други страни.

ДАНС работи по случая и в банката, в които са открити сметките, се извършва пълен мониторинг. Остатъчните средства по тези сметки, които не са никак малко, ще бъдат поставени под пълен контрол и преводите по тях ще бъдат запорирани, посочи Сотир Цацаров.

След обобщаването на цялата информация за периодите и сметките на трансфери и анализ, прокуратурата ще прецени как ще повдигне наказателно производство за пране на пари.

Шефът на ДНАС Димитър Георгиев посичи, че Службата проверява сметките в банката, която е идентифицирана, за установяване на пълната фактология около преводите. Той подчерта, че при работата на служителите му е получено пълно съдействие от БНБ.

„Ще свършим нашата работа в кратки срокове“, обеща шефът на ДАНС.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    До
    Дон Хрристозо Мафиозо
    5 -2
    15:15, 13 фев 2019
    Хайде пак почнаха дрънканиците Едни и същи винаги ни убеждават че руснаците са най голямото зло че Путин едва ли не държи спусъка и всеки момент хще го натисне че меркел Макарон Юнкер и вся европейская сволоч са невинни ангелски душиции т н Кьрфишеци Цецо и той след американската молитва и той дъвче все едно и също макар че ни е омръзнал Абе пий си ракията със салатка гледай ги и се кефи на акъла им
  • 2
    Гр
    градски
    4 -1
    16:39, 13 фев 2019
    Дрън дрън краварите искали да запазят парите на Венецуела. Ха ха голям смях . Вие повярвахте ли? ГРОБАРСКИ лъжи. Мислете като гласувате.
  • 3
    Fb
    FBI
    6 0
    16:43, 13 фев 2019
    Шайката е замесена.
  • 4
    Bl
    Blessings
    5 0
    18:53, 13 фев 2019
    А вие какво очаквате да чуете от марионетки?!
Последни новини