От х:

Днес в x:

Конфискуваха контрабандни устройства за бездимни цигари

Служители на Граничния пункт "Капитан Андреево" разкриха тайник с контрабандни устройства за бездимни цигари в автомобил.

Колата, която е с българска регистрация, е шофирана от българин. Тя е отклонена за щателна проверка. В автомобила, който влизал от Турция, пътувал и още един мъж. Двамата пътници заявили пред митническите власти, че нямат нищо за деклариране по закон. При проверката обаче се оказало, че в  тайник в багажника има скрити 50 комплекта електронни устройства от известна марка за пушене на бездимни цигари.

В България тези устройства на цена от около 70-90 лева, в зависимост условията на покупката. В съседната държава сумата, която се плаща за бройка е два пъти по-ниска. Тези устройства стават все по-известни и у нас, затова и се очаква опитите за нелегален превоз да зачестят.

На разкрития с пратката на 8-ми февруари шофьор са му съставени два акта по Закона за митниците: единият за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи, а другия за наличието на тайник.

Укритите устройства, както и автомобилът, послужил за извършване на нарушението са задържани.

Haskovov.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    De
    Deniss
    4 0
    15:02, 13 фев 2019
    Обаче хитър народ сме, ей! Само и само да има далавера, повече пари с малко труд, залагаме си главата много лесно!
  • 2
    Ed
    Edva li
    3 -1
    17:18, 13 фев 2019
    В турския сайт пише, че са минимум 430 турски лири, това са 146 лв. Как ще е по-евтино в Турция?

Още новини

Последни новини