От х:

Днес в x:

Съден за кражби поиска прекратяване на делото заради нарушения, съдът отказа

Рецидивистът Цветан Тошев, съден за кражби на пари от 4 обекта в Хасково, поиска да се прекрати делото срещу него и да се върне на прокуратурата. Причината е, че според него са допуснати съществени процесуални нарушения. Освен това 36-годишният мъж от Видин смята, че трябва да се съберат нови доказателства, защото на посочените дати, когато са извършени кражбите, той не бил в Хасково. Освен това Тошев нястоя да бъде освободен с мярка "домашен арест".

Обвиняемият отправи исканията си в писмена форма по време на днешното второ разпоредително заседание в Районния съд в Хасково. Председателят на 3-членния съдебен състав Мартин Кючуков прецени, че няма основания за прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата. Магистратът допълни, че исканията за събиране на нови доказателства могат да бъдат направени в съдебна фаза. Отказа да промени и мярката за неотклонение, тъй като смята, че не е настъпила промяна, което да води до освобождаването му.

Днес подсъдимият не се призна за виновен. Така делото ще се гледа по общия ред и съдът определи дата за първото заседание - 7 март 2019 година, когато ще бъдат призовани за разпит всички свидетели и вещи лица.

Според разследващите Тошев е разбил вратите на 4 обекта в Хасково в рамките на 10 дни и е задигнал общо над 750 лева от аптека, хранителен магазин, офис на куриерска фирма и офис на "Еском", където беше заснет с видеокамера. На записът се вижда маскиран мъж, който разбива вратата и задига пари от касата. По-късно гастрольорът, който многократно е осъждан за кражби, беше задържан.

По време на второто разпоредително заседание представител на разбитата аптека предяви граждански иск за 500 лева, но съдът го отхвърли заради просрочване, предвидено в промените в Наказателно-процесуалния кодекс от ноември 2017 година. Претенцията може да бъде направена в друго гражданско дело.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    То
    Тоя
    15 -2
    20:19, 11 фев 2019
    Бои до пълно признание
  • 2
    Ко
    Кой
    16 -2
    20:22, 11 фев 2019
    Тея ако ги трепят вместо да ги слушат в съда.. Ще живеем в много по спокоен свят
  • 3
    Ва
    Васил Левски
    16 -1
    22:02, 11 фев 2019
    Много боклуци има в майка България... Само вижте го тоя изрод каква ехидна усмивка е направил... имало процесуални нарушения, били му нарушени правата, а като краде цял живот като разпран и при това обвиненията му все са за кражби при условията на опасен рецидив, не се оплаква нали ?! Като грабиш от чуждото е много хубаво, нали ?! Съдът трябва да е безкомпромисен към такива боклуци ! Само заради ей такива лешове ми липсват годините по времето на бай Тошо, когато подобни жалки утрепки не виждаха слънцето дълги години, пък след десетилетие или две, когато го видят, не помисляха и за миг да навредят на някого или на собствеността му... ТОГАВА МОЖЕ ДА НЯМАШЕ МНОГО НЕЩА, НО ИМАШЕ ЗАКОНИ !!!
    • 0
      0
      0 0
      10:50, 12 фев 2019
      Имаше закони освен за тея които движеха държавата които си бяха родени престъпници - най долните типажи възможни.

      Имаше и много хора наказани за неща които не са важни или за нормални свободи като например да напишеш нещо.

      Сега пак е така и не разбирам милеенето по едно време, разликите се стопяват с годините. Почти сме там, само търпение се иска.
  • 4
    Zo
    Zoro
    1 -2
    01:42, 12 фев 2019
    Кяма ли кой да го ....
  • 5
    Ах
    Ахмед Доган
    0 0
    11:44, 12 фев 2019
    Преди 89-та тези ги карахме да си правят (автосунет) да се обрязват сами после ги пръскахме с лимонов сок останал за предната вечер cheers
Последни новини