От х:

Днес в x:

Обвинение за трафикант на хероин за четвърт милион

39 годишен наркотрафикант е привлечен, като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково за незаконно пренасяне през границата на хероин за близо 260 000 лева. Мъжът с инициали К.И е с българско гражданство, уточняват от прокуратурата. Според информация от Агенция „Митници“ той е задържан на ГКПП Капитан Андреево с близо 4 килограма дрога на 7ми февруари. По случая са работили служители от сектор „Рентгенови системи“ към отдел „Борба с наркотрафика Южна морска“и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. Трафикантът пристигнал късно вечерта на митническия пункт с БМВ.

При извършената щателна митническа проверка е установено, че в лекия автомобил е укрито вещество, което при проведения полеви наркотест реагирало на хероин.

Предметйът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък , заведен е като престъпление за което законът предвижда лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години и глоба от двеста хиляди до триста хиляди лева.

Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 Haskovov.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини