От х:

Днес в x:

Предстои ремонт на моста край Бориславци, кърпят и пътя

Ремонтът на подпорната стена на моста край маджаровското село Бориславци ще започне в следващите седмици, с подобряване на времето и с оттичането на водите от снеготопенето. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Преминаването по съоръжението на третокласния път Долни Главанак – Малки Воден е безопасно и шофьорите трябва да карат спокойно. В края на миналата седмица експерти от Института по пътища и мостове към АПИ са извършили обследване на съоръжението и те са констатирали повреди на подпорната стена. Причината са проливните дъждове, които са повишили нивото на реката и са отнесли част от стената. До края на седмицата проектанти ще извършат оглед и ще дадат решение за укрепването й.

Припомняме, че интензивните валежи през февруари 2012 г. разрушиха моста и на неговото място бе изградено ново съоръжение. През 2013 г. са проведени тръжни процедури по Закона за обществени поръчки за изготвянето на технически проект, строителство и надзор. Инвестицията е за 855 000 лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. Строителните работи са приключили през януари 2015 г. Гаранционният срок за новопостроено пътно съоръжение, според нормативната уредба, е 10 години - до януари 2025 г.

Предстои и изкърпване на най-големите дупки по третокласния път Долни Главанак – Малки Воден, който е в лошо състояние, поради това че не е основно ремонтиран от построяването си преди около 50 години.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ив
    иван
    6 -2
    18:41, 7 фев 2019
    В Малки Воден има ли още жители?
  • 2
    Не
    Не е трудно!
    5 0
    09:12, 8 фев 2019
    Публикувайте актуални снимки на състоянието на моста и по-точно под моста! Ще Ви настръхнат косите.
    И е страшно не от сега, а година след приключването на обекта. Пък и не е срамно да помолите местни жители да ви изпратят снимки. Вярвам, че ще го направят с радост.

Още новини

Последни новини